неділя, 28 серпня 2011 12:34

У США вже 10 людей загинули від урагану "Айрін"
6

Фото: Reuters

Кількість жертв урагану "Айрін", що обрушився напередодні на східне узбережжя США, зросла до десяти, повідомляє в неділю телеканал CNN. Незважаючи на те, що в суботу категорія урагану була знижена до першої за шкалою Саффіра-Сімпсона, "Айрін" продовжує становити серйозну загрозу для жителів США.

Першим удар стихії прийняв штат Північна Кароліна, потім циклон досягнув Вірджинію і Меріленд.

У Північній Кароліні загинули чотири людини - двоє, однією з яких була дитина, розбилися в автомобілі, ще один загинув під деревом, що впало, а четвертою жертвою став чоловік, який помер від інфаркту. Всі три жертви в штаті Вірджинія загинули під деревами, що впали. Дев'тим загиблим став 55-річний серфер, що зважився зайти у воду на пляжі у Флориді всупереч попередженням про небезпеку. Про особу десятої жертви і про те, в якому штаті сталося нещастя, не повідомляється.

В даний час ураган "Айрін" наближається до столиці США - Вашингтону. Влада міста оголосила про можливу повінь у кількох районів столиці та її передмість. Влада закликала мешканців, по можливості, не виходити з дому, уникати їзди по затоплених дорогах.

У зв'язку з ураганом зупинено залізничне сполучення на всьому східному узбережжі США, авіакомпанії скасовують рейси. Близько 100 тисяч бійців Національної гвардії і більше 18 транспортних вертольотів ВПС готові прийти на допомогу потерпілим. У четвер агентство з надзвичайних ситуацій розподілило по всьому регіону запаси необхідних постраждалим від урагану товарів: продукти, генератори, інструменти, ліки, воду та теплий одяг.

За даними метеорологів, ураган першої категорії небезпеки за шкалою Саффіра-Сімпсона "Айрін", який вже пройшов через територію Куби, Гаїті і загрожує Багамам, торкнеться все Східне узбережжя США.

Раніше повідомлялося, ураган "Айрін" досягнув Нью-Йорка.

Зараз ви читаєте новину «У США вже 10 людей загинули від урагану "Айрін"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути