понеділок, 18 квітня 2011 10:35

Негода у США вбила 43 людини

Негода у США вбила 43 людини

Циклон, що супроводжується торнадо, на південному сході США забрав життя 43 осіб. Пошуки тіл загиблих продовжуються.

Найбільша кількість жертв зафіксована в штаті Північна Кароліна - там загинули 22 людини.

Штормовий циклон, що налетів в четвер на південь США, завдав значних матеріальних збитків в штатах Оклахома, Арканзас, Алабама, Північна Кароліна, повідомляється про зірвані з будинків дахи, вирвані з корінням дерева, пошкоджені автомобілі і трейлери. Циклон залишив без електроенергії тисячі будинків на півдні США.

В п'ятницю повідомлялося тільки про одне торнадо в Алабамі і Оклахомі, проте потім циклон сформував щонайменше 100 торнадо, повідомили в Національній метеорологічній службі.

У ніч на неділю торнадо бушували на території штатів Південна Кароліна і Північна Кароліна. Пориви вітру зруйнували церкву в Північній Кароліні, де загинули сім осіб.

Грозовий фронт в неділю рухався в східному напрямі до столичного Округу Колумбія, в міських районах якого синоптиками оголошено попередження про ймовірне виникнення торнадо.

Серед жертв стихії є діти. Троє із загиблих були дітьми у віці до семи років.Розміри збитків від торнадо наразі не повідомляються.

За 16 квітня, в США зареєстрували 63 торнадо, 15 квітня - 100, а 14 квітня - 22. Природні катаклізми відбулися на півдні, в центрі і на сході країни.

Зараз ви читаєте новину «Негода у США вбила 43 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути