понеділок, 21 березня 2011 09:05

Спецтема: Війна у Лівії

Війська коаліції розбомбили головний командний пункт Каддафі

Війська коаліції розбомбили головний командний пункт Каддафі

Адміністративна будівля на території резиденції Муамара Каддафі в Тріполі, що була повністю зруйнована в результаті авіаударів міжнародної коаліції, служила центром "командування та контролю" військ лівійського лідера.

Про це повідомляє в понеділок агентство France Press з посиланням на представника командування коаліції.

"У рамках резолюції Ради Безпеки ООН 1973 ми продовжуємо вражати цілі, що становлять пряму загрозу для лівійського народу і перешкоджають встановленню безпольотної зони (над Лівією)", - сказав представник коаліції.

За даними агентства, зруйнована будівля знаходилася за 50 метрів від намету, де Каддафі зазвичай приймав гостей.

Раніше повідомлялося, що в неділю ввечері поряд з резиденцією Муамара Каддафі Баб-ель-Азізія сталося кілька потужних вибухів, а над будівлею піднімається стовп диму і чути стрілянину засобів ППО.

Між тим, раніше в неділю представник об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил США на брифінгу в Пентагоні заявив, що Каддафі не є ціллю військової операції коаліції.

У четвер РБ ООН прийняла резолюцію, що передбачає можливість проведення іноземної військової операції для захисту населення Лівії від військ лідера країни Муамара Каддафі. Військова операція почалася в суботу. У ній беруть участь США, Велика Британія, Франція і низка інших країн.

Сили коаліції вже випустили по об'єктах ППО Лівії 124 крилаті ракети. За інформацією лівійських офіційних ЗМІ, коаліція завдала удари по цивільних об'єктах у великих містах, у тому числі Тріполі, Бенгазі і Зувара, і нафтосховищах в районі Місрати, в результаті чого там спалахнули пожежі. За даними ЗМІ, кількість жертв серед мирного населення в результаті авіаударів коаліційних сил досягла 64.

Пентагон не підтверджує заяви влади Лівії про те, що в результаті атак коаліційних сил загинули мирні жителі.

Зараз ви читаєте новину «Війська коаліції розбомбили головний командний пункт Каддафі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути