Ексклюзиви
неділя, 13 березня 2011 11:49

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Більше 10 тисяч людей могли загинути в японській провінції Міягі - поліція

Більше 10 тисяч людей могли загинути в японській провінції Міягі - поліція

Понад 10 тис. загиблих в результаті землетрусів і руйнівних цунамі, що слідували за ними, буде тільки в одній японській префектурі Міягі, яка найбільше постраждала від стихійного лиха. Про це заявив сьогодні в інтерв'ю телекомпанії NHK начальник місцевої поліції Наото Такеуті.

"У мене немає в цьому жодного сумніву", - сказав він.

Поки в офіційному списку загиблих в Японії числяться імена понад 800 осіб. Більшість з них припадає на прибережну префектуру Міягі. По її адміністративному центру місту Сендай з населенням більше мільйона людей 11 березня вдарило цунамі заввишки 10 метрів. За ним пішли й інші багатометрові хвилі, викликані потужними землетрусами.

Між тим магнітуда руйнівного землетрусу, що потряс Японію, від 11 березня збільшена з 8,8 до 9,0. Про це оголосило сьогодні Метеорологічне управління країни на підставі більш детального вивчення наявної інформації.

За всю історію спостережень на Землі було зафіксовано лише сім землетрусів з магнітудою понад 8,8. За шкалою американського сейсмолога Чарльза Ріхтера, збільшення магнітуди на 1,0 відповідає збільшенню амплітуди коливань в 10 разів і збільшенню енергії землетрусу приблизно в 32 рази.

У Японії цієї ночі стався новий землетрус магнітудою 6,4 бали. Національне метеорологічне управління попередило про небезпеку цунамі на тихоокеанському узбережжі країни.

Епіцентр землетрусу знаходився в Тихому океані поблизу узбережжя префектури Тіба. Сильні підземні поштовхи відчувалися в Токіо, а також ще в 15 префектурах Японії. Усього за останні дві доби на території Японії зафіксовано понад 280 землетрусів магнітудою від 3 до 7.

Зараз ви читаєте новину «Більше 10 тисяч людей могли загинути в японській провінції Міягі - поліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути