пʼятниця, 22 липня 2011 17:43

Спецтема: Бійня у Норвегії

В центрі Осло підірвали урядову будівлю з прем'єром
12

Фото: Фото: Aftenposten

Біля будинку уряду Норвегії в Осло стався вибух, повідомляє Reuters. За свідченнями очевидців, у будинку вибито більшість шибок, як мінімум вісім осіб отримали поранення.

У 17-поверховій урядовій будівлі розташовується, зокрема, кабінет прем'єр-міністра Йенса Столтенберга. За повідомленнями ЗМІ, політик не постраждав, пише Lenta.ru.

Як додає Associated Press, проводиться евакуація працівників будівлі. За повідомленнями норвезьких ЗМІ, вибух був достатньо потужним - звук був чутний в більшості районів Осло.

Пошкоджені не тільки будинок, в якому знаходиться офіс прем'єра, але кілька інших, в яких також розташовані кабінети чиновників уряду. З одного з будинків уряду піднімається чорний дим.

За даними Agence France-Presse, вибух стався в будівлі редакції газети Verdens Gang (VG), яке розташоване поблизу урядових будівель. Як повідомляє газета Аftenposten, будівля VG також отримала значні пошкодження.

"Весь будинок затремтів. Ми думали, що це землетрус", - розповів журналіст NRK Інгунн Андерсен, який був поруч. За його словами, навколо на вулицях осколки скла, панує повний хаос, повідомляє РИА "Новости".

Причина вибуху поки невідома. Поліція і пожежні служби відмовилися коментувати ситуацію. Однак Reuters зазначає, що перед однією з будівель лежать покручені уламки машини. Рух транспорту в центрі Осло перекрито.

Зараз ви читаєте новину «В центрі Осло підірвали урядову будівлю з прем'єром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути