середа, 25 січня 2012 13:21

Таїланд відсвяткував Новий рік: згоріли 50 будинків, загинули 4 людини
12

Фото: Фото: Reuters

Жертвами феєрверку, влаштованого на честь китайського Нового року в таїландському місті Супханбурі ввечері в минулий вівторок, стали чотири людини, більше 50 постраждали, також згоріли 30 дерев'яних будинків, повідомляє в середу газета Bangkok Post.

Разом з тим, як повідомляє Reuters, згоріли понад 50 будинків.

Раніше ЗМІ Таїланду повідомляли про трьох загиблих і 20 поранених.

Потужний феєрверк, задуманий, як кульмінація масових народних гулянь і тригодинної вистави під відкритим небом, став причиною пожежі, коли одна з ракет вибухнула занадто низько над землею і розвалилася на три великі гарячі частини, дві з яких впали на розташований поблизу міського центру район. Він складався з дерев'яних будинків, зазначило видання.

Вогонь миттєво охопив цілий квартал з дерев'яних будівель, однак більшість його жителів перебували в цей момент на міській площі і були в небезпеці. Ті, хто залишилися в своїх будинках, поліція і пожежники встигли швидко евакуювати.

Салют пускали біля підніжжя відомої на весь Таїланд Міської Вежі Супханбурі - своєрідного святилища і музею, створеного самим іменитим громадянином провінції - колишнім прем'єр-міністром Таїланду Банханом Сілапа-Ачой, який в даний час є фактичним керівником однієї з партій правлячої коаліції. Сам політик, етнічний китаєць за походженням, головував на святкуванні, яке транслювалося в прямому ефірі Третім національним телеканалом Таїланду. Багато телеглядачів побачили вибух ракети і пожежу, що почалася в режимі реального часу. Колишній прем'єр та особи, що знаходилися з ними на трибуні, під час вибуху не постраждали, зазначила Bangkok Post.

Пожежа, що почалася в минулий вівторок о 19.30 за місцевим часом (14.30 за Києвом) повністю загасили тільки до 04.00 ранку середи. За інформацією місцевої адміністрації, під час пожежі повністю згоріли 30 будинків. На місці події тривають пошуково-рятувальні роботи.

Феєрверк і петарди - незмінні атрибути китайського Нового року в китайських общинах Південно-Східної Азії. У Таїланді проживають мільйони етнічних китайців, більшість яких повністю асимілювалися і згадують про своє китайське коріння найчастіше саме в Новий рік, який відзначається за місячним календарем і "плаває" в проміжку між останнім тижнем січня і першим тижнем лютого. Найбільше етнічних китайців серед населення таїландських міст - передусім, Бангкока і столиць таїландських провінцій. Китайський Новий рік в сучасному Таїланді відзначають, практично, всі, включаючи корінних тайців та представників інших етнічних груп, що проживають в країні, незважаючи на те, що це не державне свято.

Зараз ви читаєте новину «Таїланд відсвяткував Новий рік: згоріли 50 будинків, загинули 4 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути