неділя, 15 січня 2012 11:21

Поліція в Косово травила газом 500 людей, які закидали їх камінням
11

Фото: Фото: Reuters

Вчора, 14 січня, в Косово відбулося зіткнення активістів руху "Самовизначення" з поліцією.

Косовські поліцейські застосували сльозогінний газ і водомети проти активістів опозиційного руху, які намагалися заблокувати дорогу біля КПП "Мердаре" на адміністративно-розмежувальної лінією з Сербією.

Представники правоохоронних органів повідомили, що близько 500 демонстрантів прорвали поліцейський кордон, що стримував їх. Після цього поліцейські застосували перцевий спрей, а протестувальники закидали їх камінням. Почалися масові зіткнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація в Косово знову загострилася: НАТО труїв сербів газом

Раніше активісти руху заявляли про те, що з 14 січня заблокують в'їзд на територію самопроголошеної республіки для машин з сербськими номерами.

"Ми не допустимо в'їзд в Косово жодного автомобіля з реєстраційними знаками Сербії, оскільки вона не пропускають на свою територію машини з косовськими номерами", - йдеться в їх заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Косово серби розстріляли бійців НАТО

Акція біля КПП "Мердаре" і "Біла земля" триватиме до тих пір, поки не вступить в силу і не почне застосовуватися резолюція косовського парламенту про принцип взаємності в політичних і економічних відносинах з Белградом, заявили організатори.

Міністр внутрішніх справ Косово Байрам Реджіпі у відповідь на це заявив, що "поліція буде працювати над збереженням порядку і миру".

Зараз ви читаєте новину «Поліція в Косово травила газом 500 людей, які закидали їх камінням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути