пʼятниця, 31 грудня 2021 12:38

"Не припрошуйте сідати за стіл" - найстарший Дід Мороз України порадив, як створити казку для дитини

Як потішити дитину на новорічні свята і підтримати її віру в казку розповів кореспонденту Gazeta.ua актор Тернопільського музично-драматичного театру Михайло Безпалько. Чоловік визнаний найстарішим Дідом Морозом України. Цього персонажа Михайло Антонович грає 64 роки і 31 рік перевтілюється в Святого Миколая.

Автор: надав Михайло Безпалько
  Михайло Безпалько  визнаний найстарішим Дідом Морозом України
Михайло Безпалько визнаний найстарішим Дідом Морозом України

Михайло Антонович радить батькам не змушувати дитину одразу розповідати вірш, коли Святий Миколай чи Дід Мороз заходить до хати.

"Спершу потрібно заінтригувати дитину, створити відповідну атмосферу. Зробіть свою ялинку особливою, повішайте на неї яблука, цукерки, пряники. Підготуйте подарунки для всіх членів сім'ї. Не бійтесь водити в хаті хоровод, заспівати колядки і тоді дитина сама захоче розказати вірш. Та головне ні в якому разі не припрошуйте Миколая чи Морозенка сідати за стіл. Уявіть, яке буде розчарування в дитини, коли казковий Миколай чи Дід Мороз зніме бороду і буде пити по сто грамів. Після свята він повинен попрощатися і щезнути з хати. В цьому і полягає чарівність дійства. Тоді добра казка супроводжуватиме людину все життя теплою згадкою про дитинство", - поділився Михайло Безпалько.

Вперше актор зіграв Діда Мороза 19-річним.

"Дивився і захоплювався своїм старшим колегою Іваном Яроцьким, який був створений для цієї ролі, і сам мріяв зіграти. Якось Іван Олександрович каже: "Ну ж бо, вдягай костюм, підеш замість мне на свято". Так і благословив мене на цей шлях. Спершу було складно, адже діти відчувають все дуже тонко. Це ж не просто вдягнути костюм, сказати декілька слів і роздати подарунки. Важливо, створити справжню казку. Неприємно, коли в школах і в садочках учневі четвертого класу приклеюють бороду і пускають Миколаєм чи Дідом Морозом. Не можна так робити. Ще гірше, коли людина одягнула костюм, а від неї тхне перегаром, взуття не почищене. Це вже кощунство. Де тоді духовна їжа? Вважаю, якщо організовуєте свято, то запросіть професіонала".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що їсти і як одягатися на Новий рік: 5 секретів, які зроблять вас суперуспішними

Михайло Антонович радить не перевдягатись в Діда Мороза чи Святого Миколая для власних дітей.

"Коли мої донька і син ще були в дитячому садку, декілька разів цю роль грав я. Костюм гарний, пишна борода, але ж очі – татові. Тому потім просив своїх колег", - сказав Безпалько.

Перед тим, як одягнути ризу Миколая, Михайло Антонович ходив за порадою до священиків.

"Мені дуже мудро сказали, аби я не хрестив дітей, на коліна не ставив, "Отче наш" не читав. Тому йду до дітвори від імені святого Миколая і набираюсь від них розуму, щирості".

Минулого року Михайло Безпалько відкривав головну ялинку в Києві. З його образу зробили голограму, що з'являлась на Софіївській площі щогодини, щоб привітати відвідувачів.

Зараз ви читаєте новину «"Не припрошуйте сідати за стіл" - найстарший Дід Мороз України порадив, як створити казку для дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути