Ексклюзиви
пʼятниця, 23 жовтня 2020 17:24

"Важко знайти людину, яка мислила б позитивніше за Маніфеста" - Тарас Тополя поділився спогадами про кліпмейкера

- Познайомилися з Дмитром Маніфестом під час зйомок кліпу "Як ангели" 2013 року. У команду оператором його покликали наші друзі: режисер Олексій Веренчик і продюсер кліпу Євген Попов. 2 дні ми знімали кліп на дерев'яній яхті, яка стояла на якорі в Криму в бухті Фіолент. Він постійно усміхався, і важко було знайти людину, яка мислила позитивніше за Дмитра, - згадує про Маніфеста фронтмен гурту "Антитіла" 33-річний Тарас Тополя. Маніфест був кліпмейкером, режисером та оператором. Тривалий час боровся з онкологічним захворюванням. 13 жовтня його не стало. У листопаді кліпмейкеру мало б виповнитися 31 рік.

Дмитро Маніфест був засновником відеопродакшну повного циклу Manifest Production та працював над кліпами українських зірок. Серед них і гурт "Антитіла".

Автор: facebook.com/antytilaofficial
  Учасники гурту "Антитіла" позують з Дмитром Маніфестом
Учасники гурту "Антитіла" позують з Дмитром Маніфестом

- Найбільше запам'яталася історія зйомок кліпу "Фари", - продовжує Тополя. - "Антитіла" були в турі Америкою. Якось сиділи на Chicago central railway station і чекали на потяг, який мав відвезти нас у Міннеаполіс. Як раптом - по скайпу дзвонять Маніфест і Дмитро Шмурак (режисер і сценарист із Manifest Production. - Gazeta.ua). Одразу "вивалюють" круту ідею про Асфальтмена, якого кличуть на допомогу мешканці, запалюючи прожектор у небо. Герой рятував від поганих доріг. Після повернення ми все ж таки відзняли кліп. Цікаво, що тоді у головній ролі бачили Віталія Кличка. Але нам відмовили. Все одно кліп вийшов "фановим" і цікавим.

Маніфест працював і з такими артистами, як Оля Полякова, Дзідзьо, Світлана Тарабарова, Аліна Гросу, Тіна Кароль, гуртами "Скай", "Друга ріка" та іншими знаменитостями українського шоу-бізнесу.

- Востаннє ми з Дмитром спілкувалися у листопаді 2019-го. Тоді запрошували його до нас на шоу в столичний Палац Спорту, - додає Тополя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хвороба забрала життя українського письменника

Церемонія прощання з Маніфестом відбулася в близькому колі минулої п'ятниці.

Український філолог Олександр Пономарів помер у віці 84 роки. Він був доктором філологічних наук, професором Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Про смерть повідомив директор Інституту журналістики Володимир Різун.

Зараз ви читаєте новину «"Важко знайти людину, яка мислила б позитивніше за Маніфеста" - Тарас Тополя поділився спогадами про кліпмейкера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути