Ексклюзиви
середа, 24 березня 2021 08:01

Помер диригент хору ім. Верьовки

Помер диригент хору ім. Верьовки
Анатолія Авдієвського завжди хвилювали проблеми духовності не лише молодого покоління, а й майбутніх учителів музики. Фото: хор імені Г.Верьовки

24 березня 2016 року помер український хоровий диригент Анатолій Авдієвський. На момент смерті мав 82 роки.

За своє життя він також викладав, заснував хор Поліський ансамбль пісні і танцю "Льонок", художній керівник і головний диригент українського народного хору ім. Г.Верьовки.

У його творчому доробку твори: "Привітальна хороводна", "Місяць яснесенький", "Не громи в степах гудуть", "Над широким Дніпром", обробки українських народних пісень: "Колискова", "Павочка ходить", "Діброва зелена", "Чуєш, брате мій", "Думи мої", пісень народів світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла легенда української соціології

" Покликання інтелігенції – утверджувати загальногуманістичні начала, все те, що єднає, а не роз'єднує нас із цивілізованим світом.Українці належать до тих народів, які, переймаючи духовні, мистецькі набутки пращурів, ніколи не зупинялися на досягнутому. Органічне злиття традицій і якісно нового – сутність нашої діяльності… Світ називає Україну "солов'їною державою", та ми над своєю "солов'їністю" нерідко збиткуємося, не підносимо пісню-душу в небо, а кидаємо на грішну землю й топчемо брудними ногами", - казав маестро.

Анатолія Авдієвського завжди хвилювали проблеми духовності не лише молодого покоління, а й майбутніх учителів музики. Він вважав, що студенти – здебільшого патріоти України, у яких є власне бачення майбутнього. Бачив у них надію створити українську Україну, стати господарями у ній, плекати і розвивати її.

18 березня 2016-го помер Лесь Танюк - український режисер театру та кіно, літератор, дисидент, політичний діяч, мистецтвознавець. Тривалий час боровся з раком шлунку. Йому було 77 років.

Зараз ви читаєте новину «Помер диригент хору ім. Верьовки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути