пʼятниця, 06 жовтня 2017 05:03

Талькову вистрілили в серце
20

Ігор Тальков
Фото: Эпитафии.ру
Ігоря Талькова вбили під час масової бійки за лашунками концерту
Досі ведуться суперечки - хто вбив Талькова
Ігор Тальков мав дворянське коріння
Ігор Тальков із сином

"Напевно, батько щось передчував. Коли сідав на літак, він завжди говорив своїм мужикам: "Не бійтеся, я з вами, тому точно не впадемо. Якщо мене не стане, то лише при великому скупченні народу, а вбивць ніколи не знайдуть". Він жартував і дожартувався", - згадував про свого знаменитого батька Ігоря Талькова його син, теж Ігор.

"Мама говорила, що незадовго до смерті він із кимось страшенно лаявся по телефону: "Що ви всі до мене причепилися? Мені і так не більше місяця жити залишилося". При цьому мама стверджує, що вмирати він зовсім не збирався. Планів було море", - ділився Тальков-молодший виданню bulvar.com.ua в 2005 році.

Автор: uznayvse
  "Тато напевно передчував свою смерть", - Ігор Тальков-молодший
"Тато напевно передчував свою смерть", - Ігор Тальков-молодший

Ігор Тальков. Таємниця смерті

6 жовтня 1991 року, в Санкт-Петербурзі під час збірного концерту в Палаці спорту "Ювілейний" був убитий Ігор Тальков. В ході бійки оборонявся газовим пістолетом. Йому було 34.

Автор: epitafii.ru
  Батьки Талькова були репресовані
Батьки Талькова були репресовані

"Билася купа людей. В тому числі й охоронці Ігоря, які значилися робітниками сцени. У російському шоу-бізнесі тоді поняття "охоронець" не існувало. Хлопці перевозили декорації, а заодно виконували функції сек'юріті. Так ось, я втрутився в бійку в той момент, коли руку Малахова (Ігор Малахов, директор співачки Азізи. - Gazeta.ua) притиснули до підлоги, а його били по потилиці. Я почув клацання, барабанчик крутився, я кинувся і вихопив із його рук пістолет. На момент пострілів не було зрозуміло, поранений хтось чи ні. Ігоря більше не бачив до того моменту, коли його винесли на руках", - так описує останній день Талькова виданню tverdyi-znak директор співака Валерій Шляфман. Тоді винним у трагедії назвали саме його. Але Шляфмана не засудили: він виїхав до Ізраїлю.

Одна куля потрапила в колонку, одна ще кудись в сторону і одна пробила легеню і серце Талькова. Незрозуміло, що робили слідчі, але справжню експертизу так і не провели

"Прокуратура Росії стільки запитів робила на мою персону! А прокуратура Ізраїлю їм говорила: надішліть матеріали справи, якщо винен, будемо судити, а якщо ні, залиште в спокої. Справу не прислали. Ніхто не хоче, щоб її довели до кінця. А потім у російській пресі ще з'явилися чутки, що вбивство організувала ізраїльська розвідка. Брєд".

Автор: kp.ua
  Валерій Шляфман
Валерій Шляфман

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший київський виступ Віктора Цоя закінчився депортацією до Москви

"Навіть в Ізраїлі я уникав спілкування з журналістами. Коли тільки приїхав, відкрив продуктовий магазин у містечку Раматгане. Люди заходили потім часто, аби подивитися на вбивцю Талькова. Я міняв міста, взяв прізвище дружини. Багато хто думав, що це кличка - Висоцький (Шляфман змінив прізвище на Висоцький. - Gazeta.ua)".

Після загибелі Талькова, суд визнав Ігоря Малахова винним за статтею "незаконне зберігання зброї" і дав три роки умовно. 22 роки журналісти не могли знайти Малахова: він поїхав до глухого села і змінив прізвище на Рус. Нещодавно у віці 53 років він помер від цирозу печінки.

Автор: 360tv
  Ігор Малахов
Ігор Малахов

Ігор Володимирович Тальков народився 4 листопада 1956 року в селі Грецівка Тульської області. Його батько і мати були репресовані. Вони познайомилися в місцях ув'язнення у Кемеровській області. Пізніше їх реабілітували та направили в Тульську область. Батькові майбутнього співака заборонили повернутися в рідне місто - до Москви, пише uznayvse

Автор: uznayvse
  Родина Ігоря Талькова
Родина Ігоря Талькова

По батьківській лінії родичі Ігоря належали до дворянського стану, служили в царській армії. Спочатку прізвище предків було Талько, але батько музиканта його змінив, аби позбавити дітей від репресій.

Музикою Ігор став займатися в дитинстві - грав на баяні, створив шкільний ансамбль. Фахової освіти не отримав, про що шкодував. Починав кар'єру Тальков бас-гітаристом у різних музичних колективах, а сам писав пісні. Однак популярність йому принесла композиція Давида Тухманова "Чистые пруды" - у виконанні Талькова в 1987 році вона потрапила до програми "Час". Відтоді музикант розпочав сольну кар'єру, пік якої припав на 1990 - 1991 роки.

Ще більша популярність прийшла до музиканта після прем'єри відеокліпу на пісню "Россия" під час шоу "До і після опівночі".

Ігор Тальков встиг написати понад 200 пісень, випустив 20 альбомів, знявся в кінокартинах "Князь Срібний" і "За останньою межею".

Особисте

Влітку 1979 року в кафе Ігор зустрів дівчину Таню. За рік музикант зробив їй пропозицію. 14 жовтня 1981 року в подружжя народився син Ігор.

Автор: uznayvse
  Ігор Тальков із дружиною та сином
Ігор Тальков із дружиною та сином

Після смерті чоловіка Тетяна працювала кінокомпанії "Мосфільм", а син в 15-річному віці став займатися музикою. У 2005 році Ігор Тальков-молодший випустив свій перший сольний альбом.

Автор: 360tv
  Ігор Тальков-молодший
Ігор Тальков-молодший
Зараз ви читаєте новину «Талькову вистрілили в серце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути