пʼятниця, 28 жовтня 2016 14:35

Садовий попрощався з Богданом Гаврилишиним
5

Фото: Тарас Подолян

На початку 1990-х років економісту та благодійнику Богданові Гаврилишину пропонували балотуватися в президенти. Він відмовився. Пояснив, що президентом України має стати людина, яка все життя прожила в цій країні.

Про це розповів мер Львова Андрій Садовий у Міжнародному інституті менеджменту. З ранку тут прощалися з Богданом Гаврилишиним.

"На початку 1990-х Богдану Дмитровичу пропонували балотуватися в президенти. Але він відмовився. Пояснив: "Вважаю, що президентом України має стати людина, яка все життя тут прожила", - сказав він.

"Думаю, його рішення було поспішним. Якби погодився, це був би великий імпульс для розвитку нашої держави", - додав він.

Також Андрій Садовий розказав, як 2 місяці тому зустрічався з Гаврилишиним.

"У серпні Богдан Дмитрович був у Львові, мали тоді з ним довгу розмову. Про нинішню ситуацію в державі та її майбутнє. Наприкінці попросив у нього контакти кількох іноземних політиків. Богдан Дмитрович дістав із кишені невеликий блокнотик і сказав: "Якраз маю телефони цих людей". Розкрив блокнот і дав переписати. Казав, що всі номери у ньому записує, бо мобільним телефонам не довіряє", - поділився політик.

"Богдан Дмитрович любив людей, був чесним і тримав слово. Мав гострий розум і велике серце. Він був людиною, яку не можна було не любити", - додав Садовий.

Нагадаємо, що сьогодні у Києві прощаються з Богданом Гаврилишиним.

Зараз ви читаєте новину «Садовий попрощався з Богданом Гаврилишиним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути