субота, 29 серпня 2020 11:02

Померла зірка фільму Marvel "Чорна пантера"

 

Помер актор 42-річний Чедвік Боузман, відомий за роллю Чорної пантери з серії фільмів всесвіту Marvel.

Актор чотири роки боровся з онкологічним захворюванням. У 2016-му у нього діагностували рак товстої кишки третьої стадії, який потім перейшов у четверту. Весь цей час Боузман проходив курс лікування.

Актор помер у своєму будинку у Лос-Анджелесі в оточенні рідних, йдеться в повідомленні на сторінці актора у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Такі мають жити вічно" - у Києві попрощалися з Борисом Патоном

Боузман відомий ролями у фільмах "42", "Шлях угору", "Маршалл". Але світова слава до нього прийшла після ролі супергероя Чорної Пантери у фільмах кіновсесвіту Marvel "Перший месник: Протистояння" і "Чорна пантера".

Чедвік Аарон Боузман народився 29 листопада 1977-го в місті Андерсон, Південна Кароліна, у звичайній афроамериканській сім'ї. Чедвік був єдиною дитиною . В юності серйозно захоплювався баскетболом. Але в старшій школі він пережив трагічний досвід, пов'язаний з цим видом спорту. Під час гри його товариша по команді застрелили, причому поліція інтерпретувала подію як "нещасний випадок". Згодом Боузман написав і поставив п'єсу за мотивами цих подій.

Після закінчення школи вступив в Говардський університет у Вашингтоні, який закінчив у 2000-му за фахом режисури. Також Чедвік закінчив Британсько-американську академію драми в Оксфорді та аспірантуру в Нью-Йоркській академії кіномистецтва. Збирався стати сценаристом і режисером, але для загального розвитку вивчав і акторську майстерність. У 2002 році Боузман викладав драматичне мистецтво в рамках молодіжної програми в нью-йоркському центрі "Schomburg", що займається дослідженням спадщини афроамериканців. Писав сценарії для мильних опер, кримінальних драм і інших телесеріалів.

Зараз ви читаєте новину «Померла зірка фільму Marvel "Чорна пантера"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути