середа, 01 лютого 2017 19:18

Померла дресирувальниця, яка жила із ведмедем

Померла дресирувальниця, яка жила із ведмедем

1 лютого у селі Нижні Вовківці на Хмельниччині поховали дресирувальницю 48-річну Марту Бужановську. Померла 29 січня від серцевої недостатності. Мертвою жінку знайшла донька, 14-річна Агнеса.

Про це пише vsim.ua.

Жінка тримала дома ведмедя Стефана, 6 собак та 4 котів. Щовихідних приїжджала до Хмельницького. Разом з кумедним пуделем у кашкетику багато років просила у перехожих милостиню, аби прогодувати бурого ведмедя.

Окрім доньки, рідних у Марти не було. Гроші на похорон збирали волонтери. Не прийшов навіть священик, який мав відспівувати покійну.

"Нічого не було. Одяг ми знайшли в себе, щоб її поховати. Труну купили найдешевшу, ледь вистачило. Тіло забрали лише на третій день. Повезли у село. На місцевому кладовищі чоловіки ще докопували могилу. Біля труни з тілом зібралось кілька людей. На прощанні не було ні односельчан, ні сусідів Марти. З рідних – лише донька. Священик, який має відспівувати померлу, не прийшов. Після кількох хвилин мовчання прощальне слово взяв волонтер. Сказав, що колись служив у церкві. Не було ні хреста, ні вінка на могилу. Чоловік, який копав яму, порадив узяти старого хреста із чужої могили", - каже хрещена Мартиної доньки Олена Пальохіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла третя учасниця шоу "Зважені та щасливі"

Мартиних собак, які жили разом з нею в оселі, забрали волонтери. Кудлатого песика Томі взяла собі хрещена Агнеси, на згадку про жінку. Ведмедя Стефана заберуть у зоопарк.

Доньку тимчасово забрала хрещена. Соціальні служби хочуть відправити дівчинку у притулок. Товариш Марти, який допомагав доглядати тварин, хоче оформити над Агнесою опікунство.

Марта Бужановська виступала з номерами у різних цирках Росії та України. Через маленьку зарплату та несприятливі умови при гастрольних перевезеннях тварин жінка покинула циркову діяльність.

9 січня у місті Нововолинськ Волинської області поховали відому українську поетесу 52-річну Світлану Костюк.
Зараз ви читаєте новину «Померла дресирувальниця, яка жила із ведмедем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути