вівторок, 12 березня 2019 14:40

Помер відомий український телеведучий

Автор: фото з відкритих джерел
  Українець з Донецька. Шляхетний, вимогливий, надійний, - так говорять колеги про Олеся Терещенка
Українець з Донецька. Шляхетний, вимогливий, надійний, - так говорять колеги про Олеся Терещенка

Влітку 2017 року Олесь Терещенко повідомив, що у нього рак. Доти він уже кілька років боровся із хворобою. Називав її викликом, не вироком. Друзі розповідають, що усміхався до останнього.

Минулоріч 14 березня телеведучий помер. У нього залишилися дружина та двоє синів. Олесю Терещенку було 43 роки.

Він був родом з Донецька. Любов до журналістики зародилася в ньому ще з дитинства. Його батько Володимир Терещенко теж був журналістом – кореспондентом УТ на Донеччині. Саме на батьківський професійний магнітофон Олесь із братом записували свої перші гумористичні програми. Під час навчання у середній школі ввін ідвідував школу журналістики Донецького університету. В останньому класі хлопець їздив із батьком на зйомки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер виконавець ролі митрополита Андрея Шептицького

Пізніше закінчив факультет журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Мріяв підняти державне телебачення на новий рівень. Вже на четвертому курсі працював у програмі "Післямова" Олександра Ткаченка.

Автор: фото з відкритих джерел
  логотип ТСН зразка 1997 року
логотип ТСН зразка 1997 року

У складі нової команди "Післямови" в 1997 році разом з колегами створив Телевізійну службу новин на каналі "1+1". Рік по тому Терещенко провів свій перший випуск новин – знімальна група залила студійні декорації шампанським, вітаючи колегу з дебютом. Поєднував ефіри з керівництвом міжнародним відділом новин, репортажами з багатьох країн світу, документальними фільмами у "ТСН-особливий погляд", спеціальними прямоефірними проектами.

Після Помаранчевої революції Олесь очолив і став ведучим тижневика "ТСН. Підсумки". Але у 2008 покинув посаду ведучого основного випуску "ТСН" через зміну власника і редакційну політику "1+1".

З січня 2009-го працював на Першому Національному. Вів головні випуски новин (до 2010-го), а згодом пішов у ток-шоу "Про головне", яке триває й досі на UA:Першому.

Мав плани щодо нового проекту на Суспільному у 2018 році, але не судилося.

25 лютого пішов із життя український літературознавець та письменник 62-річний Леонід Ушкалов. Про це у Facebook повідомила доцентка Харківського національного педагогічного університету імені Григорія Сковороди Наталія Левченко.
Зараз ви читаєте новину «Помер відомий український телеведучий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути