четвер, 27 вересня 2018 23:50

Помер український режисер-документаліст

Помер український режисер-документаліст
Помер режисер Олександр Коваль. Фото: Фейсбук

У Києві на 74-му році життя помер український режисер-документаліст, член Національної спілки кінематографістів України Олександр Коваль.

Смерть настала після тяжкої хвороби, повідомляє Держкіно.

Кінокритик Сергій Тримбач уточнив, що Коваль помер увечері 26 вересня і буде похований в рідному селі Жердова на Київщині.

"Хвороби мучили його упродовж останніх літ, тримався до кінця. Тепер він повертається в ту землю, звідки пішов у великий світ ,- село Жердова, на Київщині", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працював попри хворобу: помер народний артист України

Олександр Коваль як оператор і режисер став автором понад 80 фільмів. Зокрема, "Шлях до тунелю", "Маланчине весілля", "Відкрий себе", "Ой, горе, це ж гості до мене", "Притулок", "Дім. Рідна земля", "Незаконні діти Антона Веберна", "Заповіт Йосипа Сліпого", "Терновий вінок", "Гряди по мні", "Неофіти", "А ще не сьома печатка", "Гамлет" з хепі-ендом", "Голос моєї душі" та інших.

Був нагороджений державною премією імені Шевченка 1991 року, премією імені Довженка у 2006 році, мав звання Народного артиста України.

В останні роки життя працював викладачем у Київському державному інституті театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого.

Зараз ви читаєте новину «Помер український режисер-документаліст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути