понеділок, 30 жовтня 2017 07:25

Помер творець образу Дарта Вейдера

Помер творець образу Дарта Вейдера
Помер художник Джон Молло, який створив костюм Дарта Вейдера Фото - google

Художник по костюмах Джон Молло помер через наслідки судинної деменції. Творець костюмів Дарта Вейдера і інших головних героїв кіносаги "Зоряні воїни" помер 25 жовтня. Йому було 86 років.

З Джорджем Лукасом, режисером кіноепопеї, Молло працював з 1975 року. Згодом за 3 місяці він створив образи Дарта Вейдера, Хана Соло, Обі-Вана Кенобі, Леї Органи і штурмовиків.

"Для Дарта Вейдера мені довелося йти в три відділи: в церковний відділ - за рясою, до відділу сучасного одягу - за мотоциклетним костюмом і в військовий отдел- за німецьким шоломом і протигазом. Ми зліпили все це разом, і вийшов Дарт Вейдер", - згадував художник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер актор серіалу "Гра престолів"

Молло двічі ставав лауреатом премії "Оскар": першу статуетку він отримав за "Зоряні війни. Епізод IV: Нова надія", а другий раз він розділив нагороду з індійською художницею Бхану Атай за дизайн костюмів до фільму Річарда Аттенборо "Ганді".

Один із засновників рок-групи Marilyn Manson Скотт Путескі, відомий під псевдонімом Дейзі Берковіц, помер у віці 49 років.

Зараз ви читаєте новину «Помер творець образу Дарта Вейдера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути