На 91 році життя помер французький кухар Поль Бокюз. Його вважають творцем нової французької кухні.
Про це повідомляє Мeduza.
"Месьє Поль був Францією", – заявив міністр внутрішніх справ Франції Жерар Коллон.
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що кухарі по всій Франції "плачуть на своїх кухнях".
Нову французьку кухню, про яку критики почали писати в 1960-их роках, вирізняє прагнення до простоти страви, використання сезонних продуктів, а також увага до сервіровки. Напрям став одним із найвпливовіших у світовій кухні і Бокюз вважається одним з головних його представників.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Особистий кухар Британської королеви розповів секрети її різдвяної вечері
Поль Бокюз був єдиним французьким шеф-кухарем, яким Michelin присуджував три зірки протягом більш як сорока років. У 1975 році його нагородили орденом Почесного легіону.
Також Поль Бокюз заснував світовий чемпіонат серед шеф-кухарів "Золотий Бокюз" (Bocuse d'Or), який проходить раз на два роки і вважається одним з найпрестижніших кулінарних конкурсів світу.
Колишній особистий кухар королеви Великобританії Даррен Макгреді розповів про традиції святкування Різдва в монаршій родині.
Коментарі