субота, 31 липня 2021 16:43

"Помер на моїх руках" - Олена Мозгова поділилася щемливим спогадом про батька

11 років тому не стало співака і композитора Миколи Мозгового. У роковини його смерті донька Олена Мозгова поділилася спогадами про батька.

"Тоді була така сама спека, як і сьогодні. Весь липень 2010-го я жила в будинку батьків, такого не було давно, я навіть не поясню зараз, з чим було пов'язане те рішення. Можливо, моя підсвідомість знала, що це останні дні та останнє літо разом… Ми говорили, говорили, говорили, розказували одне одному так багато, ніби не розмовляли все життя… Я ніколи б собі не пробачила, якби не провела той спекотний липень поруч з ним", – написала Олена у Facebook.

Автор: Facebook
  Микола Мозговий помер 30 липня 2010 року. Похований на Байковому кладовищі в Києві
Микола Мозговий помер 30 липня 2010 року. Похований на Байковому кладовищі в Києві

"У той вечір я приготувала улюблені батькові страви, після трапези він приліг відпочити. Зранку я почула істеричний крик мами: "Олена, тато вмирає!" А далі все, як у найгіршому кошмарі. Мама, яка відчайдушно намагалась його врятувати і завести дихання, і серце, потім швидка з розрядами і уколами, крики, плач, істерики… Він помер на моїх руках. Я чула, як він видихнув і пішов у кращий світ… У світ, де немає злості, підлості, заздрості, підступності, брехні… З якими він все життя боровся і з якими миритись просто не міг", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від поранень помер боєць Дмитро Сівоконь - волонтер поділився спогадами

Микола Мозговий народився в Хмельницькій області. Закінчив Київську консерваторію. Починав кар'єру естрадного співака в івано-франківському ВІА "Беркут". У 1977 році був запрошений до Київського мюзик-холу. Слава до нього прийшла спочатку як до композитора - в 1979 році Софія Ротару заспівала його "Рідний край".

Потім Микола переходить в Укрконцерт і з того часу виконує тільки власні пісні: "Моя перша любов", "Горянка", "Вперше", "Минає день", "Зачаровані слова", "Дві качелі". У 1986 році йому присвоїли звання заслуженого артиста. Тоді зібрав власний акомпануючий гурт "Вересень". Завідував кафедрою теорії та методики постановки голосу Інституту мистецтв при Національному педагогічному університеті імені Драгоманова, професор, кандидат наук. Останні 5 років життя був генеральним директором Національного палацу "Україна".

Зараз ви читаєте новину «"Помер на моїх руках" - Олена Мозгова поділилася щемливим спогадом про батька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути