Ексклюзиви
середа, 10 січня 2018 15:39

Помер 47-річний український художник
10

Свій стиль Волязловський називав "шансон-артом".
Фото: Facebook / Олександр Ройтбурд
Свій стиль Волязловський називав "шансон-артом".
Свій стиль Волязловський називав "шансон-артом".
Свій стиль Волязловський називав "шансон-артом".
Свій стиль Волязловський називав "шансон-артом".

У Херсоні 8 січня помер український художник, перформансист, відеограф Станіслав Волязловський. Причини смерті 47-річного художника не повідомляють.

Про це повідомляє LB.ua.

"Останнім часом він відмежувався від зовнішніх контактів, – написав журналіст Олексій Ананов у Facebook. - Тому поруч із ним не було нікого, хто допоміг би йому в останні дні чи бодай потурбувався про похорон. Багаторічні друзі художника - родина священника та іконописця Сергія Павелка - взяли на себе цю відповідальність. Дружина отця Сергія Марія разом зі старенькою мамою Стаса поїхали із Києва у Херсон нічним автобусом, аби виконати всі формальності і організувати поховання".

Станіслав Волязловський народився в Херсоні. Закінчив художню школу і курси художників оформлювачів. Брав участь у роботі об'єднань "Р.Е.П." та клубу "Тотем". Жив і працював у Херсоні. Свій стиль Волязловський називав "шансон-артом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Стався повторний інсульт. В лікарню не довезли" - у Львові помер знаний гуморист

"Шансон-арт - це моя рефлексія на світ, у якому я існую, з його інтересами, проблемами, страхами, релігією, новими культурними викликами, з його телебаченням і програмами, наповненими дебільною рекламою, розчленуванням, криміналом, порнографією, серіалами і політикою, з його жовтою пресою і його інтернетом. Можливо, для мене це щось на зразок арт-терапії. Мені дійсно вдається звільнитися від усього, що лізе в мозок, окрім моєї волі. Беру і вивалюю все налізле в такій собі луб'яно-концентрованій формі на аркуш паперу або старі секондхендівські простирадла, які розмальовую кульковими ручками", - говорив він.

Автор: Facebook / Олександр Ройтбурд
  Свій стиль Волязловський називав "шансон-артом".
Свій стиль Волязловський називав "шансон-артом".

2010 року Волязловський став лауреатом премії імені Казимира Малевича.

"Стас поєднував в своїй творчості, здавалося абсолютно непоєднувані речі: малюнки кульковою ручкою, культурні коди пост-радянського "блатного життя" та філософські роздуми про тілесність та межі людської свободи. Волязловський вкладав свій гумор, бешкетництво та життєрадісну брутальність у свої роботи, шокуючі у своїй відвертості і прямоті, при цьому в житті він був людиною дуже ввічливою, м'якою та доброзичливою. Його епатаж був саме художнім інструментом", - написали на сторінці "Карась Галереї" у Facebook.

Волязловський намагався стояти над політикою, але, водночас, займав активну громадянську позицію, намагаючись бути водночас і Митцем і вільним громадянином.

У Волязловського залишилася літня мама. Друзі і колеги художника просять матеріально допомогти родині з організацією похорону, здійснивши переказ на картку ПриватБанку: 4149 4393 0009 2842 - Сергій Павелко.

Прощання з художником відбудеться 11 січня об 11:20 в Херсоні за адресою вул. Старостіна,16.

Зараз ви читаєте новину «Помер 47-річний український художник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути