понеділок, 17 серпня 2020 14:20

"Перемога: Донбас і Крим" — найперше у списку мрій Тараса" — батьки Героя України справили сороковини

Мати Тараса Матвіїва — загиблого Героя України — Валентина Матвіїв поділилася спогадами про сина у Facebook. Тарас був громадським активістом, майданівцем, журналістом. Після початку війни захищав Україну в зоні ООС. 15 серпня справили сороковини за 31-річним Тарасом.

"Ми намагалися хоч якось нагадати, що крім виснажливої роботи на благо всіх, ти маєш пам'ятати й про себе. Ти жива людина, якій необхідний повноцінний сон, відпочинок. Коли Тарас був вдома, світло в його кімнаті горіло до ранку. Він працював. Проєкти, громадські ініціативи, власні роздуми, публіцистика. Він рідко ділився, над чим він зараз працює. Окрім хіба тих небагатьох, коли він просив мене відредагувати якийсь текст. І тоді я лиш могла дивуватись, як в одній голові можна вмістити стільки різних думок, ідей, напрямків діяльності", - згадувала Валентина Матвіїв.

Тарас Матвіїв народився 1989 року на Волині. З дитинства жив у Жидачеві Львівської області. 2011-го закінчив факультет журналістики ЛНУ імені Івана Франка. Працював кореспондентом ТРК "Ера" і телеканалу Tvi, журналістом у київських та львівських ЗМІ. Вів блог у виданні "Львівська мануфактура новин".

"Рішення саме на своє 25-річчя, 18 лютого, їхати на розстріляний Майдан разом із такими ж відчайдухами не здивувало. Пам'ятаю, батько мовчки приніс квиток на потяг. Ми, ковтаючи сльози, ще "святково" повечеряли. Попросив мене дати йому материнське благословення," - розповіла мама Матвіїва.

Автор: Facebook
  13 липня президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Герой України загиблому Тарасу Матвіїву.
13 липня президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Герой України загиблому Тарасу Матвіїву.

Герой України брав участь у Революції гідності. 2015-го Тарас став бійцем окремої добровольчої чоти "Карпатська Січ", воював у Пісках. Упродовж останнього року проходив службу за контрактом у 24-й окремій механізованій бригаді Збройних сил України.

"Він хотів жити. Мав список мрій, який ми знайшли серед файлів у його ноутбуці. У його мріях – суцільне життя. З коханням, люблячою сім'єю, океанічними подорожами, підкоренням всіх гір-двотисячників, стрибками з парашута, виданням своїх віршів, есе, спогадів, тенісним кортом і багато іншого. "Перемога: Донбас і Крим" — найперше у списку мрій Тараса. Для нього це було справою честі і всього життя," - додала Валентина Матвіїв.

10 липня Тарас загинув під час ворожого мінометного обстрілу позицій ООС на Луганщині. Сотні небайдужих попрощалися з Героєм України в Києві та Львові. Поховали захисника в Жидачеві на Львівщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріляли евакуаційну групу: імена усіх воїнів, які загинули на Донбасі у липні

13 липня президент Володимир Зеленський присвоїв загиблому молодшому лейтенанту Тарасу Матвіїву звання Герой України з орденом "Золотої Зірки".

У Жидачеві на Львівщині поховали Героя України Тараса Матвіїва. Як пише АрміяInform, на церемонію прощання із захисником, який віддав життя за Україну, прийшли бойові побратими, командування 24-ї окремої механізованої бригади, шкільні друзі та численна громада міста.

Зараз ви читаєте новину «"Перемога: Донбас і Крим" — найперше у списку мрій Тараса" — батьки Героя України справили сороковини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути