вівторок, 31 січня 2017 11:05

Незряча поетеса відчувала вірші на дотик

Незряча поетеса відчувала вірші на дотик

30 січня у місті Рівне попрощалися із поетесою та громадською діячкою 40-річною Вікторією Самчук. Померла напередодні. Хворіла на цукровий діабет.

Про це "Вконтакті" повідомив Сергій Асеєв.

"Вікторія у 13 років через смерть мами захворіла на цукровий діабет, який у 27 років призвів до втрати зору та інвалідності I групи. Втратила зір, але відкрила в собі літературний талант. Попри те, що з кожним роком недуга все більше давала про себе знати, Вікторія духом не падала. Записувала вірші на папері, казала, що навчилася визначати дотиком, де рядок починається і де закінчується. Тільки от прочитати написане не могла - не бачила. В цьому їй допомагав чоловік - перечитував твори дружини через лупу, він також інвалід першої групи по зору", - розповів Сергій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Актора проводжали в останню путь оплесками

У 2007-му році вийшла перша збірка віршів Вікторії Самчук "Каркаде". Поетеса неодноразово перемагала у конкурсах "Повір у себе", "Барви життя", "Маленький Парнас", "Червона калина" за номінацією "Авторська поезія".

Була членом ради Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору "Генерація успішної дії", учасницею народно-літературного об'єднання "Поетарх".

У Вікторії залишилися син, чоловік та батько.

Помер відомий волонтер із Чернігова Станіслав Астахов. Мав цукровий діабет. Під час одної з поїздок поранив ногу, рана довго не заживала, а діабет продовжував вражати судини. За рік лікарі ампутували Станіславу обидві ноги.
Зараз ви читаєте новину «Незряча поетеса відчувала вірші на дотик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути