четвер, 05 жовтня 2017 14:04

Найяскравіші мотивуючі цитати Стіва Джобса
8

Стів Джобс
Фото: AppleInsider
Стів Джобс у дитинстві
Стів Джобс
Стів Джобс: молоді роки
Стів Джобс: молоді роки

5 жовтня 2011 року не стало легендарного винахідника, одного із творців Apple Стіва Джобса. Він тривалий час боровся із раком підшлункової залози, але хвороба перемогла: Джобс помер у 56 років.

Висловлювання Стіва Джобса – невичерпне джерело мотивації. Пропонуємо згадати найяскравіші цитати генія, який змінив наш світ.

Автор: AppleInsider
  Стів Джобс
Стів Джобс

Цінуйте час

Часу нам відпущено не так вже й багато, щоб його витрачати, намагаючись прожити чуже життя. Не довіряйте догмам: не можна жити, спираючись лише на те, що вигадали інші. У жодному випадку чужі думки не повинні приглушувати ваш власний внутрішній голос. І найголовніше – наберіться мужності, щоб слідувати за покликом власного серця і своєї інтуїції.

Краще взяти і винайти завтрашній день, ніж переживати за те, що вчорашній був так собі

Робіть те, що любите

Розберіться в собі і зрозумійте, що ж ви любите. Це має такий же прямий стосунок до вашої роботи, як і до вашого особистого життя. Робота займе велику частину вашого життя, і єдиний шлях до самоповаги – робити те, що ви вважаєте вартим великих зусиль. А єдиний спосіб виконати таку роботу – це любити те, чим ви зайняті. Не час розкисати!

Для мене не важливо стати найбагатшою людиною на кладовищі. Лягати спати і думати, що сьогодні ти зробив справжнє диво, – ось що для мене важливо

Гуртуйте однодумців

Все, чим ми є, – це наші ідеї і наші люди. Вставати зранку і йти на роботу нас змушують лише розумні колеги. Я завжди вважав, що правильний підбір співробітників – це запорука успіху в будь-яких справах.

Автор: AppleInsider
  Стів Джобс: молоді роки
Стів Джобс: молоді роки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла найбагатша жінка в світі Ліліан Бетанкур

Моя модель бізнесу – гурт The Beatles. Четверо хлопців, кожен із яких тримав під контролем погані нахили іншого. Вони врівноважували один одного, і результат виявився більшим, ніж просто сума складових. Таким, на мій погляд, повинен бути бізнес: великі справи не здійснюються поодинці, вони завжди є досягненням команди.

Зосередьтеся на найважливішому

Від усіх турбот можна просто з глузду з'їхати! Турбот вистачає і на роботі, і в особистому житті, а у деяких ще й діти є. У цій суєті ми весь час про щось турбуємося, і наша тривога весь час зростає. Ні на що інше просто не залишається часу. Нам навіть ніколи вивчати речі, які нас оточують в побуті. Ми не встигаємо розібратися в тому, як працює пральна машина або новий телефон, але ж вони стають все більш і більш складними.

Останні 33 роки я щоранку дивився в дзеркало і запитував себе: "Якщо сьогодні буде останнім днем в моєму житті, чи буду я робити те, що запланував на сьогодні?"

Гроші – не головне

Були такі часи, що у мене не було своєї кімнати. Я спав у друзів на підлозі, а для того, щоб купити їжу – здавав пляшки з-під Coca-Cola. Щонеділі я йшов 10 кілометрів пішки для того, щоб раз на тиждень нормально поїсти на благодійному обіді в храмі кришнаїтів. І знаєте що? Це був прекрасний час!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 цитат Терези Калькутської, які допоможуть повірити в любов і насолоджуватися світом

Коли мені виповнилося 23 роки, у мене вже було більше ніж мільйон доларів, у 24 роки – понад 10 мільйонів, а в 25 років – понад 100 мільйонів. І все це не має ніякого значення, тому що я ніколи нічого не робив просто заради грошей

Помиляйтеся, але не опускайте руки

Не існує успішних людей, які ніколи в житті не допускали помилок. Існують тільки успішні люди, які помилялися, але потім змінили свої плани, ґрунтуючись на минулих невдачах. Я саме один із таких хлопців.

Будьте чесними і з собою, і з людьми. Завжди робіть все вчасно, ніколи не здавайтеся, йдіть до своїх цілей, навіть якщо все погано

Автор: AppleInsider
  Стів Джобс
Стів Джобс

Технічний геній Стів Джобс народився у незареєстрованих в шлюбі студентів: уродженця Сирії Абдулфаттаха Джандалі і Джоан Шіблі з католицької сім'ї німецьких емігрантів. Джоан вчилася в магістратурі університету Вісконсина, а Джандалі там же працював асистентом викладача. Багаті родичі дівчини були проти їхніх стосунків, а її батько пригрозив позбавити Джоан спадщини. Їй довелося виїхати народжувати до приватного лікаря в Сан-Франциско і потім віддати дитину на всиновлення.

Автор: AppleInsider
  Стів Джобс у дитинстві
Стів Джобс у дитинстві

Своє прізвище, як і любов до електроніки, Стів успадкував від прийомного батька Пола Джобса. Також прийомні батьки дали хлопцеві гарну освіту. Сам Стів дуже любив їх і терпіти не міг, коли батьків називали "прийомними". "Вони - мої справжні батьки на 100%. Я впевнений в тому, що мій характер був сформований не завдяки біологічним батькам і генам", - говорив він.

Автор: AppleInsider
  Стів Джобс
Стів Джобс

Тим часом біологічний батько Джобса активно вів бізнес - він відкрив власний ресторан. Заради цікавості Джобс відвідав його, але так і не зізнався власнику в тому, що він - його син. Але батько Стіва усе ж примудрився зробити на цьому відмінну рекламу, розповідаючи про те, що сам Джобс пообідав у його закладі.

Зараз ви читаєте новину «Найяскравіші мотивуючі цитати Стіва Джобса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути