Ексклюзиви
середа, 28 лютого 2018 05:05

Михайло Чечетов у передсмертній записці подякував усім за підтримку

"Міліцію викликала дружина екс-нардепа. У кабінеті вона знайшла записку, прочитавши яку, зрозуміла, що чоловік скоїв самогубство", - так про смерть екс-"регіонала" Михайла Чечетова говорили в поліції. 28 лютого 2015-го він викинувся з 17-го поверху власної столичної квартири по вулиці Олександра Мішуги.

Михайло Чечетов тричі ставав народним депутатом за списком Партії регіонів. Був заступником керівника фракції. За тиждень до загибелі його арештували за звинуваченням в організації та проведенні 16 січня 2014-го голосування за "диктаторські закони". Підозрювали, що Чечетов як член лічильної комісії підписав протокол про голосування недостовірними даними. Його випустили під заставу 5 млн грн. А невдовзі мали висунути обвинувачення і в інших справах. Вночі на 28 лютого дружина помітила, що чоловіка немає поряд в ліжку. Піднявшись на другий поверх квартири, побачила відкрите навстіж вікно.

Автор: Bloknot.ru
  В перендсмертній записці Михайло Чечетов подякував всім за підтримку
В перендсмертній записці Михайло Чечетов подякував всім за підтримку

На його похорони прийшли тодішні народні депутати від "Опозиційного блоку" Наталія Королевська, Юрій Бойко, Вадим Новинський та Нестор Шуфрич, екс-голова фракції "регіоналів" Олександр Єфремов, колишній міністр оборони Олександр Кузьмук. Попрощатися також прийшли співак Іво Бобул та акордеоніст Ян Табачник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський князь помер у США

За життя Михайло Чечетов став відомим своїми одіозними висловами. Зазвичай говорив російською. Gazeta.ua підібрала найяскравіші з них:

"Нікому не вдасться посварити президентів двох братських народів: Путіна, ну, цього самого - Медведєва і Януковича. Нікому не вдасться вбити клин! Не вдастся! Не вдастся! Ця дружба непорушна! Путін, Медведєв, Янукович і Азаров - непорушна дружба! Нікому не вдасться! Які б гроші кому не платили. Обламаються! Весь світ визнав Януковича президентом, а Баба Яга проти. Я ще раз кажу, що той, хто зазіхне на святая святих - дружбу Росії та України, того народ змете назавжди. Народ пробачить зарплату, але цього - ніколи", пише kp.ua.

"Парламент, як якась забігайлівка, ночами горілку п'є, варениками закушує. Такого паплюження парламенту ще не було".

"Оцініть красу гри. Ми їх розвели, як кошенят" (про прийняття Радою закону про мову)

"Те, що Україна не завоювала багато медалей, це вина повністю і цілком нашої опозиції, цієї брудної політики". (про Олімпіаду-2012)

"Політики вкрали у дітей шматочок щастя". (про новорічній ялинку 2014-го року, яку так і не змогли встановити на Майдані)

"Членами Партії регіонів є настільки яскраві особистості, яким не нав`яжеш думку і не змусиш голосувати. Невже ви думаєте, що можна змусити голосувати Рената Леонідовича Ахметова чи інших подібних йому членів нашої фракції?".

"Обману тут немає ніякого. Умовно, я попросив свого колегу проголосувати "за". В цей час у мене зустріч у міністерстві, надати треба допомогу школі. Мене немає в залі, але я просив проголосувати "за". Коли мій колега проголосував би "проти", то це - обман. А якщо я просив "за", і він проголосував "за", то моя позиція врахована, немає обману. Коли йдуть вибори президента чи депутатів, то голосуємо персонально. А от коли мене обрали, то тут я вже можу" (про кнопкодавство в Верховній Раді)

Під час інтерв'ю на Громадському в грудні 2013-го:
Журналіст Роман Скрипін: "В Беркут полетіли яйця, полетіли палки".
Михайло Чечетов: "И головешки. И головешки! Головешка если бы вам в глаз попала, вы бы без глаза остались!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ : На прощання з правителем Данії принесли море квітів

Михайло Чечетов народився в Росії 3 жовтня 1953-го року. У 1979 році закінчив Харківський інженерно-економічний інститут за спеціальністю "економіка та організація гірничої промисловості". У 2006 році - Національну академію державного управління при Президентові України. Був нардепом від Партії регіонів. В 2004 році очолював Фонд держмайна й організував продаж "Криворіжсталі" "потрібним людям" в п'ятеро дешевше ($800 млн), ніж було продано це підприємство на повторному аукціоні ($4,2 млрд) i обґрунтував це захистом національного виробника.

В 2005 році добровільно з'явився в міліції і розповів слідчому відділу боротьби з економічними злочинами в центральних органах виконавчої влади МВС України про спроби Віктора Медведчука відчужити на користь ТОВ "Футбольний клуб "Динамо Київ" державні дачі у Пущі-Водиці. В серпні 2012 року активісти громадянського руху "Спільна Справа" просили Генпрокуратуру порушити справу проти Чечетова за підкуп виборців. Його характеризують як парламентського "диригента" Партії регіонів. Якщо піднімав руку, натискали кнопки "за", горизонтальний помах означав — "проти".

Зараз ви читаєте новину «Михайло Чечетов у передсмертній записці подякував усім за підтримку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути