вівторок, 28 березня 2017 00:55

Максим Курочкін володів 5 обленерго і 6 готелями

Максим Курочкін володів 5 обленерго і 6 готелями
segodnya.ua

Минуло 10 років з дня смерті російського та українського бізнесмена Максима Курочкіна.

27 березня 2007 року у внутрішньому дворі Святошинського суду Києва снайпер вбив його пострілом у серце. Кілер стріляв з горища багатоповерхівки біля суду. За 2 місяці заочне обвинувачення висунули росіянину Тимофію Ратушному, відомому як кримінальний авторитет Жора Армані. Його оголосили у міжнародний розшук. Досі не знайшли. Курочкіна поховали у Москві.

"З думками про сина прокидаюся і засинаю, - каже батько бізнесмена колишній дипломат Борис Курочкін. - Зразу після вбивства сина сказав, що всіма його справами має займатися команда, з якою він працював. Мені нічого не треба. Попросив лише віддати його "Ауді". Але машина виявилася у такому стані, що ми ледь продали її за 17 тисяч доларів. Мільйонів нам не дісталося".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися фото останніх днів життя та загибелі В'ячеслава Чорновола

Максим Курочкін народився в Москві. Перший мільйон заробив у 25 років, коли зайнявся бізнесом на місцевому ринку "Лужники", згодом його приватизував.

1999-го почав бізнес в Україні. Перевіз до Києва родину. Володів 5 обленерго, 6 готелями та 7 магазинами. За місяць заробляв $500 тис. У 2005 році в Україні проти Курочкіна порушили кримінальну справу за незаконне отримання 340 гектарів Ялтинського заповідника, ринку "Озерка" в Дніпропетровську та готелю "Дніпро" в Києві. Перебував у СІЗО. Після смерті його визнали невинним.

25 березня у Києві поховали екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Його застрелили у центрі Києва.

Зараз ви читаєте новину «Максим Курочкін володів 5 обленерго і 6 готелями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути