четвер, 20 липня 2017 05:03

Майстер бойових мистецтв помер за загадкових обставин
19

Брюс Лі
Фото: vev
Брендон Лі загинув на зйомках "Ворона"
Брендон Лі
Брюс Лі і маленький Брендон
Могила Брюса і Брендона Лі

Легендарний майстер бойових мистецтв, актор і кінорежисер Брюс Лі помер 20 липня 1973 року в Гонконгу. Йому було 32 роки. "У всі часи кінець героїв був таким же, як і кінець звичайних людей. Всі вони померли, і спогади про них поступово зітруться з пам'яті людей", - вважав сам Брюс. Однак майстер не втрачає популярності у всьому світі.

Автор: vev
  Брюс Лі
Брюс Лі

Прощання з Брюсом Лі перетворилося на загальноміській, а потім і всеазіатскій траур. Друзі і тисячі шанувальників йшли віддати йому останню шану. Потім тіло Лі було переправлено до Сіетла, де він і був похований. На його могилу досі приходять вклонитися шанувальники бойових мистецтв.

Загадка смерті

Рано вранці 20 липня Лі зробив кілька дзвінків по телефону своїм друзям. Він був у прекрасному настрої, йшов монтаж плівки його чергового фільму, "Уорнер Бразерс" пропонувала Лі суперконтракт. До смерті залишалося менше 12 годин, пише telenir.

20 липня Брюс Лі і голова "Golden Harwest" Раймонд Чоу приїхали до акторки Бетті Тінг Пій, аби поговорити про її роль у новому фільмі Лі. Брюс поскаржився на головний біль, і Бетті Тінг дала йому таблетку "екваджезіка" (вид аспірину - Gazeta.ua) і відвела його в спальню. За деякий час Брюса виявили мертвим.

Брюс Лі почав зніматися в кіно з дитинства. На його рахунку 36 фільмів. Популяризував східні бойові мистецтва в західних країнах у другій половині XX століття. Має безліч наслідувачів в кіно і на телебаченні. Про життя і творчість самого Брюса в світі було знято близько 30 стрічок.

Протягом декількох днів у смерть Лі ніхто не міг повірити, навіть його рідні та члени сім'ї спочатку вважали це не зовсім вдалим рекламним жартом. Але незабаром у всіх газетах з'явилася страшна фотографія: в труні лежав опухлий, почорнілий, абсолютно не схожий на себе Брюс Лі. Смерть його була настільки швидкоплинною, що влада Гонконгу наполягла на розтині тіла, але він показав лише те, що його не отруїли. Дев'ять днів не було офіційного висновку. Нарешті з'явилося досить розпливчасте формулювання - "смерть у результаті нещасного випадку", а її причина - набряк мозку, спричинений підвищеною чутливістю до компонентів таблетки.

Автор: vev
  Офіційна версія смерті Брюса Лі - таблетка від головного болю
Офіційна версія смерті Брюса Лі - таблетка від головного болю

Багато хто не вірить офіційним висновкам лікарів про причину його смерті і вважає, що з Брюсом Лі розправилася "Тріада" - китайська мафія, за допомогою найманого вбивці, який володіє таємницею смертельного дотику.

"Правда не має шляху. Правда жива, отже, мінлива". Брюс Лі

За ще однією версією, з Лі розправилися монахи за розкриття секретів кунг-фу. Це припущення, надруковане в багатьох газетах, виклав один із представників "монастирського карате". Він стверджував, що Брюс був убитий так званим уповільненим смертельним ударом, механізм якого в наші дні відомий лише найстарішим у Китаї.

Автор: vev
  Брюс Лі започаткував власний стиль кунг-фу
Брюс Лі започаткував власний стиль кунг-фу

Брюс Лі залишив після себе власний стиль кунг-фу "Джіт Кун-До", і безліч афоризмів, які піднімають силу духу.

Gazeta.ua цитує деякі з них:

"Життя - це процес вічного руху, і десь на шляху може раптом вискочити якась дуже велика неприємність - вона може залишити шрам. Але потік життя рухається вперед, як проточна вода, і, якщо вона десь зупиняється, вона робиться затхлою. Сміливо йди вперед, бо кожне переживання означає для нас урок".

"Чим складніший метод, тим менше свободи. Дотримуючись методів і правил, ми створюємо собі обмеження. Якщо хтось хапає тебе, бий. Усі ці просунуті техніки не функціональні".

Автор: fishki
  Брюс Лі тренує сина
Брюс Лі тренує сина

"Ти ніколи не отримаєш від життя більше, ніж очікуєш. Будь спокійним очевидцем того, що відбувається всередині тебе. Ніхто не зможе скривдити тебе, доки ти не дозволиш. Усередині себе, на психологічному рівні, будь ніким".

"Неважливо, як повільно ти просуваєшся, головне, що ти не зупиняєшся".

"Не намагайтеся бути горою м'язів. Груба фізична сила не переможе швидкість і витривалість".

"Лише постійні і сумлінні тренування забезпечать довге і щасливе життя в бойовому мистецтві".

"Я не боюся того, хто вивчає 10 тис. різних ударів. Я боюся того, хто вивчає один удар 10 тис. разів".

"Не проси про легке життя. Проси сил, аби впоратися з важким".

"Будь м'яким, але не підкореним.

Будь сильним, але не жорстоким".

Автор: vev
  Брюс Лі. Афоризми
Брюс Лі. Афоризми

"Тільки той, хто робить, чогось навчиться".

"Рухайся, як вода. Завмирай, як дзеркало. Відповідай, як відлуння".

"Не думай, відчувай! Це як вказувати пальцем на Місяць. Не концентруйся на пальці, бо пропустиш цю божественну красу".

"Тільки самодостатня людина стоїть одна, більшість слідує за натовпом і наслідує його".

"Я впевнений лише в одному: я не вмію співати. Хоча зазвичай усім розповідаю, який у мене багатий голос".

"Шлях, важкий лише для тих, хто постійно обирає. Якщо не рахувати переваг, все і так стає на свої місця".

"Мета не обов'язково має досягатися. Часом це просто напрямок рухатися далі".

"Ми самі вигадуємо собі проблеми, перешкоди, комплекси і рамки. Звільніть себе, Вдихніть життя і зрозумійте, що ви можете все".

Автор: vev
  Афоризми Брюса Лі піднімають силу духу
Афоризми Брюса Лі піднімають силу духу

"Любов - це як дружба, охоплена полум'ям. Спочатку полум'я чарівно прекрасне, часто обпалює і сліпить, але ще доки легко і нестабільно. Коли любов стає старшою, наші серця дозрівають, і наша любов подібна вугіллячку: горить із самої глибини і не згасає".

"Спогади - це єдиний рай, із якого нас не можуть вигнати. Задоволення - це квітка, яка скоро зів'яне, а спогади - це аромат квітки, який залишається надовго. Спогади живуть довше, ніж все інше в житті. Я довгі роки згадую дерево в пору цвітіння, але не його плоди".

"У грошей як таких немає сенсу. Це лише інструмент для досягнення певних цілей, і потрібно зрозуміти, що вони можуть, а головне - чого не можуть. Мій батько говорив мені: "У цьому році ти заробив десять доларів. У наступному можеш заробити п'ять. Будь готовий".

"До біса обставини. Я створюю можливості".

"Справжні друзі як алмази - дороги і рідкісні. Помилкові друзі немов осіннє листя - вони всюди".

"Вивчайте кожного, з ким вступаєте в контакт".

Автор: vev
  Існує безліч версій причин смерті Брюса Лі
Існує безліч версій причин смерті Брюса Лі

"Найгірший противник, з яким ви можете зіткнутися, - це противник, сповнений рішучості, і який чітко усвідомлює свою мету. Наприклад, якщо така людина твердо вирішила відкусити вам ніс, у неї є високі шанси це зробити".

"Спустош свій розум. Стань аморфним, безформним як вода. Коли воду наливають у чашку, вона стає чашкою. Коли воду наливають у чайник, вона стає чайником. Коли воду наливають у пляшку, вона стає пляшкою. Вода може текти, а може трощити. Будь водою, мій друже".

"Помилки завжди можна собі пробачити, якщо лише знайдеться сміливість визнати їх".

Автор: vev
  Брюс Лі має мільйони наслідувачів
Брюс Лі має мільйони наслідувачів

"Якщо завжди ставити собі кордони в тому, що можеш зробити, фізичні або будь-які інші, можна з таким же успіхом бути мерцем. Це пошириться на роботу, на мораль, на все життя. Немає ніяких кордонів, лише горизонтальні ділянки стабілізації. Але не можна на них залишатися, потрібно виходити за їх межі. Якщо це вб'є - значить, вб'є".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "500 разів занурював руки в відро з камінням і галькою"

"У всі часи кінець героїв був таким же, як і кінець звичайних людей. Усі вони померли, і спогади про них поступово зітруться з пам'яті людей. Але доки ми живі, ми повинні зрозуміти себе, розібратися в собі і виразити себе".

Ще більш загадковим виглядає вбивство сина Брюса Лі - Брендона. Його зірка засяяла в 1988 році, коли на екрани вийшов бойовик із його участю під назвою "Швидкий вогонь". Критики відзначали, що син Брюса успадкував багато рис свого батька: на екранах світу знову з'явився всепереможний "герой-визволитель".

Автор: kinokrad
  Брендон Лі загинув на зйомках "Ворона"
Брендон Лі загинув на зйомках "Ворона"

Все обірвалося навесні 1993 року на зйомках фільму "Ворон". В результаті чиєїсь фатальної помилки пістолет, із якого мали стріляти в героя Брендона Лі, виявився зарядженим не холостими, а бойовими патронами. Всі тут же згадали епізод із фільму "Гра смерті", в якому знімався Брюс Лі. Він у точності копіював те, що сталося з Брендоном в реальному житті.

Автор: picabu
  Могила Брюса і Брендона Лі
Могила Брюса і Брендона Лі

За кілька тижнів відповідальність за вбивство Брендона взяло на себе молодіжне угруповання "Тріади", до складу якої входив нібито і сам молодший Лі. У заяві говорилося, що Брендон порушив їхні закони, за що і був покараний.

Брендону Лі було 28 років. У Брюса Лі залишилася донька Шеннон.

Зараз ви читаєте новину «Майстер бойових мистецтв помер за загадкових обставин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути