Ексклюзиви
четвер, 24 листопада 2016 18:35

Лави Небесної Сотні поповнив ще один активіст

Лави Небесної Сотні поповнив ще один активіст

У Селі Заруддя Збаразького району на Тернопільщині помер Юрій Галенда. Чоловік був депутататом районної ради двох скликань, активним учасником Революції Гідності. Місцеві називали його символом Майдану. Здоров'я втратив після жорстокого побиття беркутівцями.

Про це у Facebook повідомила голова Збаразької районної ради Світлана Боднар.

"Юрія Геленди не стало 21 листопада. У 2011 році він 8 днів голодував на майдані Івана Франка у Збаражі на знак протесту проти прийнятого тоді антиукраїнського закону про мови. Коли у листопаді 2013 року у Києві повстав Майдан, він проходив курс лікування у Збаразькій лікарні. Кадри жорстокого побиття студентів, цинічна "зачистка" Майдану беркутівцями від мирних людей, які хотіли тільки висловити свої прагнення до євроінтеграції, настільки вразили його, що про власне здоров'я і думати не став. Тож буквально втік з лікарняного ліжка і поїхав до Києва. На Майдані Юрій організував збаразький намет, займався влаштуванням, обігрівом та харчуванням земляків. Крім цього брав участь у багатьох акціях протестувальників", — зазначає жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бійця виявили рак, коли лікувався від поранення

18 лютого біля Верховної Ради Юрія жорстоко побили беркутівці. У нього були переламані обидві ноги, рука, осколком поранений живіт. Все додалося до важкої невиліковної хвороби, яка забрала життя чоловіка.

У Київському шпиталі помер відомий волонтер із Чернігова Станіслав Астахов. Мав цукровий діабет.

Зараз ви читаєте новину «Лави Небесної Сотні поповнив ще один активіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути