Ексклюзиви
субота, 30 грудня 2017 01:38

Відомі люди, які пішли з життя 2017 року
13

Знаменитості, які померли 2017 року
Фото: Gazeta.ua
Г'ю Гефнер та зірки його видання
Честер Беннінгтон
Євген Євтушенко
Стенлі Грін

Щорічно в світі помирає приблизно 57 млн осіб. Gazeta.ua пропонує згадати відомих людей, яких не стало 2017 року.

16 січня пішов із життя Юджин Сернан - легендарний американський астронавт. Льотчик-винищувач провів у космосі більше 23 днів. На сьогодні він останній з тих, хто стояв на поверхні Місяця. Сернану було 82 роки.

У лютому помер 93-річний Макс Люшер - швейцарський вчений, психолог, який розробив колірний тест Люшера.

Автор: BBC
  Пітер Менсфілд
Пітер Менсфілд

83-річний Пітер Менсфілд, власник Нобелівської премії у медичній сфері за винахід МРТ, помер 8 лютого 2017 року. Завдяки генію фізики врятовані мільйони життів.

10 березня не стало американського письменника 77-річного Роберта Джеймса Уоллера. Він відомий завдяки своєму роману "Мости округу Медісон". 1995 року твір екранізував культовий Клінт Іствуд. Він же і виконав головну чоловічу роль, а напарниця Іствуда по фільму Меріл Стріп отримала ряд номінацій на престижні кінопремії.

Американський банкір, державний діяч, глобаліст і глава будинку Рокфеллерів у 2004-2017 роках Девід Рокфеллер помер 20 березня. Мільярдерові був 101 рік.

Автор: Павло Смоляк
  Євген Євтушенко
Євген Євтушенко

1 квітня у віці 84 років помер поет, сценарист і режисер Євген Євтушенко. Лікувався від раку. Він був останнім і шістдесятників, які зробили революцію в поезії. На його рахунку багато збірників віршів і 19 поем, у тому числі "Братська ГЕС", "Бабин Яр", "Корида", "Під шкірою статуї Свободи". Також здобув популярність як прозаїк, режисер, сценарист, публіцист і актор.1991 року поет уклав викладацький контракт з університетом у штаті Оклахома- відтоді жив із сім'єю в США. Поета поховали у підмосковному Передєлкіно біля могили Пастернака. Це була остання воля Євтушенка.

51-річний український шоумен, актор і учасник проектів "Маски-шоу", "Джентльмен-шоу", "Голі та смішні" Олех Сергій помер 2 квітня. Чоловік боровся з важкою формою онкозахворювання і намагався не афішувати свою хворобу. "Він до останнього посміхався і до останнього тримався. У нього боліло, але він брав участь у зйомках, у нього боліло, але він сміявся і смішив інших", - написав у соцмережі друг і колега Олехова Роман Процик.

У травні з життя пішов відомий американський фотожурналіст Стенлі Ґрін. Знімав падіння Берлінської стіни в Німеччині, висвітлював війну в Чечні й інші військові конфлікти по всьому світові, в тому числі в Грузії, Іраку, Сомалі і Лівані. "У мене гепатит С, дистрофія сухожилля в руці, чужорідне тіло в нозі, я не сплю ночами, я лікуюся від посттравматичного стресового синдрому, я не здатний підтримувати відносини з жінкою - не те що кілька років, кілька місяців! Днів! Я не можу сконцентруватися, я все бачу в чотирикутній рамці об'єктива. Око відразу починає будувати кадр, ловити момент. тому у мене блукаючий погляд. У мене ніколи немає грошей, тому що я все до копійки витрачаю на свої поїздки і репортажі про те, що вважаю важливим. Я пробую просити замовлення у журналів, оббиваю пороги, як школяр: "Давайте зробимо репортаж!". А вони відповідають: "Ні, ми краще познімаємо, що у Періс Хілтон під спідницею". На жаль, те, що під спідницею у Періс Хілтон, не врятує світ", - говорив фотограф в одному з останніх інтерв'ю.

Автор: t.chagaeva - LiveJournal
  Стенлі Грін
Стенлі Грін

26 травня в лікарні американського штату Вірджинія помер політолог Збігнєв Бжезинський. Йому було 89 років. "Бжезинський став одним із найвпливовіших геостратегів США. До його думки прислухалися завжди. Він передбачив розпад Радянського Союзу і російську агресію проти України. 1980-го я зустрічався з ним. Він говорив, Україна стане незалежною. 2012 року заявляв про напад Росії на Україну. Бжезинський не любив Москву, тому що розумів природу її керівників. Був ворогом тоталітаризму і принциповим антикомуністом", - розповів екс-нардеп Володимир Яворівський.

Автор: DW
  Збігнєв Бжезинський
Збігнєв Бжезинський

У червні помер американський режисер 81-річний Джон Гілберт Евілдсен, відомий за картиною "Роккі". У нього був рак підшлункової залози.

Червень 2017-го став останнім у житті американського актора і першого виконавця ролі Бетмена Адама Уеста. Актор виконав роль супергероя в однойменному телевізійному серіалі, заснованому на коміксах. Його показували в США з 1966 по 1968 рік. Після закриття "Бетмена" кар'єра Уеста пішла зійшла нанівець, як і інших провідних акторів серіалу. Він курсував від одного другосортного телесеріалу до іншого, знімався в прохідних фільмах і жодної пристойної ролі знайти не міг, бо на думку продюсерів, занадто сильно асоціювався у глядачів з образом Бетмена. 88-річний Адам Уест помер в Лос-Анджелесі від лейкемії.

15 червня помер російський актор Олексій Баталов. Йому було 88 років. Артист не зміг відновитися після операції, причиною якої став перелом шийки стегна. Олексій Володимирович помер уві сні. Увечері ліг спати, а вранці не прокинувся. Баталов запам'ятався кіноглядачам за фільмами "Дорога моя людина", "Справа Румянцева", "Москва сльозам не вірить".

Автор: Фокус
  Олексій Баталов
Олексій Баталов

Відома автор серії історичних романів про Анжеліку 95-річна Анн Голон (уроджена Сімона Шанже. - Gazeta.ua) померла 14 липня у Версалі. Анн і Серж Голон - це літературний псевдонім сімейної пари Сімони Шанже і Всеволода Голубінова. Дочка письменниці стверджувала, дійсним автором романів про Анжеліку була одна Сімона Шанже. Її чоловік був помічником у пошуках історичного матеріалу і консультантом. Крім "Анжеліки" подружжя спільно написало ряд статей і нарисів.

15 липня зупинилося серце казахського актора Володимира Толоконнікова, 75 років. "Напередодні він добре себе почував. Знімався в стрічці "СуперБоброви-2". А в суботу ввечері ось помер", - говорилося в повідомленні про смерть актора. Найбільш відома його роль - Поліграф Шариков з фільму Володимира Бортка "Собаче серце".

Автор: listal.com
  Володимир Толоконніков
Володимир Толоконніков

Соліст музичного гурту Linkin Park Честер Беннінгтон помер 20 липня у віці 42 років. Повісився у ванній за кілька годин до фотосесії групи, запланованої в Голлівуді. Беннінгтон вкоротив собі віку в день народження свого близького друга Кріса Корнелла, фронтмена групи Soundgarden, який також вдався до суїциду двома місяцями раніше аналогічним способом. У соліста Linkin Park були проблеми з наркотиками і алкоголем. В одному з інтерв'ю він говорив, що думає про самогубство через те, що в дитинстві пережив сексуальне насильство, його жорсткого били. У Честера залишилося 6 дітей.

Автор: M.T (@TatulaMandy) | Twitter
  Честер Беннінгтон
Честер Беннінгтон

16 серпня в Німеччині померла російська актриса Віра Глаголєва. Артистка не змогла побороти рак, ій був 61 рік. Прославилася своїми ролями у фільмах "Не стріляйте в білих лебедів", "Вийти заміж за капітана", "Щиро Ваш", "Торпедоносці" та інших. Останнім часом активно займалася режисурою.

У серпні в США попрощалися з легендарною Луїзою Хей, психологом і оратором, однією із засновниць популярного руху самодопомоги, про який стало відомо завдяки сайту Луїзи. Хей померла на 91 році життя.

Автор: www.cosmo.com
  Луїза Хей
Луїза Хей

Найбагатша в світі жінка, співвласник компанії L'Oreal Ліліан Бетанкур померла у вересні. Стан Беттанкур на березень 2017 року становив понад $39,5 млрд. Займала 14 позицію в рейтингу найбагатших людей світу, випереджала всіх інших жінок планети. Їй було 94 роки.

27 вересня в своєму маєтку пішов з життя легендарний засновник Playboy 91-річний Г'ю Гефнер. "Мій батько жив винятковим і впливовим життям як володар засобів масової інформації та культури і провідний голос у деяких з найбільш значних соціальних і культурних рухах нашого часу, в пропаганді свободи слова, громадянських прав і сексуальної свободи", - заявив син видавця і керівник Playboy Enterprises Купер Гефнер. Г'ю Гефнера поховали поруч із акторкою Мерілін Монро. Місце в склепі поряд з нею придбав 1992 року.

Автор: d.digests.nhub.news
  Г'ю Гефнер та зірки його видання
Г'ю Гефнер та зірки його видання

Відомий російський актор театру і кіно 47-річний Дмитро Мар'янов помер 15 жовтня. Чоловікові стало зле, у нього обірвався тромб. Друзі відвезли його до лікарні. Врятувати життя актора не вдалося. Мар'янов знявся в близько 80-ти фільмах.

Творець костюмів Дарта Вейдера й інших головних героїв кіносаги "Зоряні війни" Джон Молло помер 25 жовтня в результаті наслідків судинної деменції. "Для Дарта Вейдера мені довелося йти до трьох відділів: до церковного - за рясою, до відділу сучасного одягу - за мотоциклетним костюмом і до військового відділу - за німецьким шоломом і протигазом. Ми зліпили все це разом, і вийшов Дарт Вейдер", - згадував художник. Йому було 86 років.

Автор: rus.delfi.ee
  Михайло Задорнов
Михайло Задорнов

10 листопада помер 69-річний російський письменник-сатирик Михайло Задорнов. Від 2016-го хворів на рак головного мозку, переніс операцію. У червні 2017 року повністю відмовився від лікування. Сатирик став популярним завдяки жартам про різні національності і цинічну критику на адресу "тупих американців", західної культури. Також активно висловлювався на адресу України. Після початку агресії з боку Росії, дозволяв собі їдкі політичні "жарти". "Ніде в світі так не переживають через те, що відбувається в Україні, як в Росії. І до українців ставляться, як до братів. Всі претензії лише до фашиствуючого Правого сектора і до тих, хто потурає фашистам", - вважав Задорнов.

Російський оперний співак Дмитро Хворостовський помер 22 листопада. Останні 2 роки боровся з пухлиною головного мозку. Хворостовському було 55 років.

У грудні помер актор 89-річний Леонід Бронєвой. Останні 5 років актор мав проблеми зі здоров'ям. Бронєвой найбільш відомий за роллю Генріха Мюллера в "Сімнадцяти миттєвостях весни". Також запам'ятався яскравими ролями у стрічках "Покровські ворота", "Той самий Мюнхгаузен", "Формула любові".

Автор: Kafanews
  Леонід Бронєвой
Леонід Бронєвой

25 грудня помер творець мультиплікаційного персонажа Багза-Банні 98-річний Боб Гівенс. Вперше художник намалював кролика 1940-го року. За основу взяв схожого персонажа - кролика Багза, який до цього з'являвся в декількох мультфільмах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 13 знаменитостей, які заробляють мільйони після смерті

Радянський композитор єврейського походження Володимир Шаїнський помер 26 грудня на 93-му році життя. 6 років боровся з раком. Шаїнський відомий як автор пісень для дітей, музики для мультфільмів. Написав "Мы начинаем КВН", "Голубой вагон", "Песенка мамонтенка", "Чунга-Чанга", "Улыбка", "По секрету всему свету" та інші. Найбільш відомий по роботі над мультфільмами про Крокодила Гену і Чебурашку.

Автор: Meduza
  Володимир Шаїнський
Володимир Шаїнський

У його творчому доробку понад 300 популярних пісень, які виконували естрадні співаки. Останні роки Володимир Шаїнський жив із родиною у власному будинку в Сан-Дієго, США.

Макс Кліффорд - відомий у минулому британський публіцист, один з найпопулярніших у країні фахівців зі зв'язків з громадськістю, який свого часу був прес-агентом низки зірок, помер в лікарні. Останні кілька років перебував у в'язниці, оскільки 2014 року його було засуджено до восьми років позбавлення волі за сексуальне насильство. Йому було 74 роки.

Зараз ви читаєте новину «Відомі люди, які пішли з життя 2017 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути