неділя, 17 червня 2018 01:36

Грав на саморобній "пльонці": помер закарпатський музикант-віртуоз

Грав на саморобній "пльонці": помер закарпатський музикант-віртуоз
Помер закарпатський музикант Юрій Чернявець Фото: РБК-Україна

На 67-му році життя помер талановитий музикант із Закарпаття Юрій Чернявець. Він був одним з троїстих музик родини Маньо, так званої "Тячівської банди". Причину смерті рідні музиканта не розголошують.

Першим про смерть Юрія Чернявця у соцмережі повідомив режисер Шон Вільямс. Він знімав фільм про родину Маньо, передає РБК-Україна.

"Сьогодні наш світ втратив велику людину. Юрій був теплою, турботливою і надзвичайно талановитою людиною. Він був душа компанії, постійний фіґляр, який протягом 40 років розважав незліченну аудиторію своєю віртуозністю та гумором як частина сімейного гурту Маньо з Тячева (Закарпаття). Вічна пам'ять, Юрій Чернявець, 1951-2018", – пише Шон Вільямс.

Музикант грав на бубні та саморобній "пльонці", яка видає оригінальні звуки, схожі на переливчастий свист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поховали біля сина: померла буковинська писанкарка

2003 року Будапешті вийшов перший диск гурту "Тячівська банда". Тираж – 100 тисяч екземплярів. Декілька разів тріо було учасниками відомого музичного фестивалю Sziget. А у 2008 році в Угорщині про них зняли документальний фільм "Остання коломийка". Через два роки після гурт поїхав до Нью-Йорку. Тут "Тячівська банда" грала два концерти: в Українському національного осередку в Іст-Віллідж та в Центральному парк Нью-Йорку на "Літній сцені", спільно з відомими циганськими ансамблями Америки.

9 червня в Ужгороді померла закарпатський балетмейстер, народна артистка України 89-річна Клара Балог. Не дожила до ювілею трохи більше місяця.

Зараз ви читаєте новину «Грав на саморобній "пльонці": помер закарпатський музикант-віртуоз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути