середа, 27 березня 2019 16:56

Гра розчулювала до сліз: померла актриса Зінаїда Цесаренко

Гра розчулювала до сліз: померла актриса Зінаїда Цесаренко
Зінаїда Цесаренко 50 років грала культові ролі у театрі імені Івана Франка. Фото: facebook.com

Померла актриса Зінаїда Цесаренко, яка понад 50 років працювала у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка. Їй було 82 роки.

"Колектив театру з глибоким сумом сповіщає про перехід в інші світи талановитої актриси, неймовірної жінки, чуйної, доброзичливої людини, корифея театру, заслуженої артистки України Цесаренко Зінаїди Василівни", - пишуть на сайті театру.

Зінаїда Цесаренко народилася 22 липня в селі Байбуга в Криму. Працювати в театр Франка прийшла 1965 року. Втілила образи Анни із "Дві сім'ї" Марка Кропивницького, Оксани із "Майська ніч", Секлети із "За двома зайцями" Михайла Старицького, Климени з "Кассандра" Лесі Українки, Соні з "Дядя Ваня" Антона Чехова, Юнони із "Енеїда" Івана Котляревського, місіс Пірс з "Пігмаліон" Бернарда Шоу, Лізи в "Крихітка Цахес" Ернста Гофмана та багато інших.

"У день театру є радість. Але є і смуток. Пішла з життя актриса Національного театру ім. І. Франка Зінаїда Цесаренко. Світла людина, талановита актриса", - написав український театральний критик і публіцист Олег Вергеліс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янгольський голос: поховали співачку Юлію Началову

Колеги згадують, що Зінаїда Василівна належала до актрис, які ніколи не зупинялися на досягнутому. Їй був притаманний надзвичайний азарт в роботі, була завжди відкрита до експерименту і пошуку.

Користувачі мережі висловлюють співчуття рідним і близьким актриси, а також колективу театру, який втратив велику актрису: "Всі актори після смерті залишаються янголами-хранителями в театрі. Так говорив Богдан Ступка, і я йому вірю"; "Лише нещодавно була прем'єра "Сторонні серед нас". Її виконання розчулило до сліз. Дуже сумна новина".

У Грузії помер 87-річний актор Нодар Мгалоблішвілі. Знявся у понад 30 ролях, але найвідомішою стала роль графа Каліостро у стрічці "Формула кохання".

Зараз ви читаєте новину «Гра розчулювала до сліз: померла актриса Зінаїда Цесаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути