Ексклюзиви
понеділок, 17 серпня 2020 22:18

"Єдиний Назарбаєв, якого шкода" — помер онук експрезидента Казахстану Назарбаєва

"Єдиний Назарбаєв, якого шкода" — помер онук експрезидента Казахстану Назарбаєва
У жовтні 2019-го Айсултан був умовно засуджений британським судом. Фото: Facebook

16 серпня у столиці Британії, Лондоні, помер Айсултан Назарбаєв, 29-річний онук колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва. ЗМІ стверджують, що він помер від серцевого нападу. Про це повідомляє "Радио Свобода".

Даріга Назарбаєва — мати Айсултана — на сторінці Фонду Нурсултана Назарбаєва, який очолює Даріга, підтвердила інформацію про смерть сина.

"Моя сім'я глибоко сумує з приводу смерті нашого Айсултана. І в цей дуже важкий для нас час ми сподіваємося, що громадськість проявить розуміння і шанобливе ставлення до нашої непоправної втрати," — написала ексспікерка парламенту Казахстану Даріга Назарбаєва.

У жовтні 2019-го Айсултан був умовно засуджений британським судом. Він напав на поліцейського. За це його зобов'язали пройти лікування від наркозалежності.

У лютому Назарбаєв попросив політичний притулок у Великобританії, про що привселюдно оголосив.

Останні місяці Айсултан Назарбаєв постійно критикував казахстанську владу та членів її впливової сім'ї. Через це потрапляв у заголовки новин. На своїй сторінці у Facebook він писав про корупцію, відмивання грошей та стверджував, що головними в усіх тіньових схемах є родина Назарбаєвих. Пізніше він заявляв, що його життю загрожує небезпека.

Назарбаєві у відповідь мовчали. У лютому цього року Дауран Абаєв, ексміністр інформації та суспільного розвитку, сказав, що "не етично обговорювати та цитувати людину, яка лікується від наркозалежності".

Після смерті онука експрезидента Казахстану Назарбаєва з'явилося багато публікацій у соціальних мережах казахського сектору.

"Шлях Айсултана - це шлях руйнування. Так часто буває у відомих родинах. У цього хлопця було все, про що тільки можна мріяти. Айсултан спочатку закінчив британську Королівську військову академію в Сандхерсті, потім грав в юнацькій команді "Портсмута", вдало одружився на дівчинці з сім'ї олігарха Боранбаєва. Це те, що було видно простим людям до того, як Айсултан Назарбаєв завів сторінку в Facebook. У цій соціальній мережі ми дізналися про все інше. Про те, що Айсултан - наркоман, що він син свого діда, а не внук, що його мати займається чорною магією і інший треш. Айсултан Назарбаєв завдав колосальної шкоди по репутації сім'ї казахстанського диктатора. І пішов, не доживши до 30 років. На жаль, так і залишившись заручником своєї гучного прізвища," – написала казахська журналістка Наталія Садикова в Facebook.

Айсултан Назарбаєв – другий син покійного ексчоловіка Рахата Алієва та Назарбаєвої. Батько Айсултана постійно критикував колишнього президента Казахстану Назарбаєва. Рахат Алієв помер в австрійській в'язниці в 2015 році. За офіційною версією, Алієв закінчив життя самогубством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Казахстанська авіакомпанія відновить польоти в Україну

"Айсултан говорив, що його вб'ють, як і батька, який його виховав, — Рахата Алієва. Здійснилося? Єдиний Назарбаєв, якого шкода. Так і пішов з життя недолюбленим і незрозумілим," – написала Шолпан Есмухамбетова, керівниця Комітету зі зв'язків з громадськістю Expo&Women.

Мати Тараса Матвіїва — загиблого Героя України — Валентина Матвіїв поділилася спогадами про сина у Facebook. Тарас був громадським активістом, майданівцем, журналістом. Після початку війни захищав Україну в зоні ООС. 15 серпня справили сороковини за 31-річним Тарасом.

Зараз ви читаєте новину «"Єдиний Назарбаєв, якого шкода" — помер онук експрезидента Казахстану Назарбаєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути