Ексклюзиви
четвер, 01 лютого 2018 09:49

"Був ідеальним хлопцем": Олексій Блінков загинув в авіакастрофі

"Був ідеальним хлопцем": Олексій Блінков загинув в авіакастрофі
Олексій Блінков був досвідченим бортовим інженером. Працював на гелікоптері МІ-8. Фото: rio-berdychiv.info

25 січня в авіакатстрофі загинув досвідчений бортінженер-інструктор 53-річний Олексій Блінков. Разом з трьома іншими членами екіпажу - Сергєм Шевченком, Миколою Науменком та Олексієм Овчаруком - перебував у гелікоптері МІ-8, що розбився у Кременчуці на Полтавщині. Авіатори мали відпрацювати техніку польотів на низькій висоті у нічний час. Так готувалися до участі в місії ООН.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розказав колишній товариш по службі Блінкова підполковник Ігор Зонов.

"Наших пілотів в ООН цінують, бо летять за таких погодних умов, коли іноземці відмовляються. І того дня хлопці вирішили тренуватися незважаючи на туман, хоча це небезпечно. Гелікоптер перебив трос, що тримав телевежу, і вибухнув. Горючого було повно, пожежа тривала 2 години. Від Льошки залишилася тільки права рука з обручкою", - сказав Зонов.

Олексій Блінков брав участь у бойових діях в Югославії, в миротворчих місіях. На гелікоптері гасив лісові пожежі в різних країнах, в Африці евакуював поранених та постраждалих від стихійних лих, доставляв гуманітарну допомогу.

"Він був дуже обов'язковим. Я б сказав, ідеальним хлопцем. Не кидав справи на півдорозі, був добрим другом та спеціалістом. Постійно хотів навчатися, удосконалюватися. Дуже любив автівки. Хоч не багач, а міняв машини за можливості. В його гаражі завжди була чистота, інструменти — красиво розкладені", - зазначив товариш загиблого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Четверо бійців загинули у день обстрілу Авдіївської промзони

Для друзів Блінков іноді влаштовував сюрпризи.

"Якось він прийшов на мій День народження з відеокамерою. Все зняв, а потім подарував короткий фільм. Це було неочікувано і приємно", - додав Ігор Зонов.

З Олексієм Блінковим попрощалися 31 січня у Києві.

31 січня помер перший український космонавт Леонід Каденюк. Під час ранкової пробіжки у нього стався серцевий напад. Лікарі не змогли його врятувати.

Зараз ви читаєте новину «"Був ідеальним хлопцем": Олексій Блінков загинув в авіакастрофі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути