Ексклюзиви
понеділок, 29 січня 2018 13:18

Четверо бійців загинули у день обстрілу Авдіївської промзони

Четверо бійців української армії загинули 29 січня 2017 року під час обстрілів Авдіївської промзони. Вони були із 72-ої Гвардійської ОМБР. Наймолодшому - 24 роки. Gazeta.ua нагадує про загиблих бійців у той день.

Андрій Кизило ("Орел")

Автор: novynarnia.com
  Майор Андрій Кизило хотів стати військовим з дитинства. Став командиром роти в 21 рік
Майор Андрій Кизило хотів стати військовим з дитинства. Став командиром роти в 21 рік

Народився: 2 травня 1993 року у місті Умань Черкаської області.

Звання - майор (посмертно).

Андрій Кизило хотів стати військовим з дитинства, бо цим займалися його дід і батько. Після закінчення 9 класів школи у 2008 році вступив до Київського військового ліцею імені Івана Богуна. У 2010-му продовжив навчання у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, випускник факультету бойового застосування військ.

Відразу після випуску, у травні 2014 року зарахований до складу 72-ї окремої механізованої бригади. З липня 2014 року брав участь у бойових діях. Став командиром роти в 21 рік. Пройшов бої за село Петрівське Волноваського району, село Новоласпа Бойківського району та тримав оборону у районі міста Волноваха.

Загинув від осколкового поранення під час бою із терористами в промисловій зоні Авдіївки. Похований в Умані 2 лютого 2017 року. У нього залишилися дружина та син.

Володимир Бальченко

Автор: ukraine-memorial.org
  Молодший сержант Володимир Бальченко за спеціальністю був машиністом автомобільного крана. Захоплювався футболом
Молодший сержант Володимир Бальченко за спеціальністю був машиністом автомобільного крана. Захоплювався футболом

Народився: 4 січня 1992 року в селі Берестовець Борзнянського району Чернігівської області.

Звання - молодший сержант

Володимир Бальченко за спеціальністю був машиністом автомобільного крана. Працював лісником у єгерні. Захоплювався футболом, грав за ФК "Берестовець".

8 жовтня 2015-го його призвали на строкову військову службу до 169-го навчального центру Сухопутних військ в смт Десна. Потім підписав контракт і з липня 2016-го був у зоні проведення антитерористичної операції на Сході України. Мав посаду кулеметника.

Загинув від осколкового поранення під час бою в промзоні Авдіївки. Його поховали 2 лютого 2017-го у рідному селі. Залишились мати, брат і сестра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ім'я бійця АТО, що загинув від снайперського пострілу

Дмитро Оверченко (Кужелівський)

Автор: persha.kr.ua
  Солдат Дмитро Оверченко працював арматурником на будівництвах. Любив грати в шахи
Солдат Дмитро Оверченко працював арматурником на будівництвах. Любив грати в шахи

Народився: 24 січня 1989 року в селі Вишнопіль Тальнівського району Черкаської області.

Звання - солдат

Виріс у багатодітній родині, з двома братами і двома сестрами. Родина переїхала у село Варварівка Долинського району Кіровоградської області. Згодом Дмитро повернувся до Вишнополя, де проживав останні 7 років. З 2008 по 2009-й проходив строкову службу сапером у 308-му інженерно-технічному батальйоні в Кам'янці-Подільському.

Одружившись, узяв прізвище дружини - Оверченко. Через два роки розлучився, але прізвище залишив. Працював арматурником на будівництвах, їздив на будівельні об'єкти до Києва та Казахстану. Любив грати в шахи.

Коли почалася війна, вступив на військову службу за контрактом і вирушив на фронт. Загинув від осколкового поранення в бою під Авдіївкою. Дмитра Оверченка поховали у селі Вишнопіль 2 лютого 2017 року. У нього залишилися батьки, брати та сестри.

Володимир Крижанівський

Автор: censor.net.ua
  Сержант Володимир Крижанівський мав фах бухгалтера та менеджера. На війні став кулеметником
Сержант Володимир Крижанівський мав фах бухгалтера та менеджера. На війні став кулеметником

Народився: 24 березня 1982 року в селі Червоний Кут Жашківського району Черкаської області.

Звання - сержант

Володимир Крижанівський народився у селі Червоний Кут, але згодом переїхав до села Горобіївка Сквирського району Київської області. Мав фах бухгалтера та менеджера. Мешкав із сім'єю в місті Сквира, працював у фірмі "Грона".

19 березня 2014 року Володимира Олексійовича призвали за частковою мобілізацією. Спочатку служив у Сквирському районному військкоматі. Після навчання у 169-му навчальному центрі Сухопутних військ у смт Десна, був направлений в 30-ту механізовану бригаду в АТО. Згодом перевівся до 72-ї бригади. 6 березня 2015-го почав служити за контрактом. Був кулеметником.

Загинув від осколкового поранення в бою проти терористів в промзоні Авдіївки. Його поховали 2 лютого 2017-го у місті Сквира. Залишилися мати, брат, дружина та син.

У зоні бойових дій сьогодні помер доброволець з позивним "Гаха". Про втрату повідомили у Facebook на сторінці ДУК "Правий Сектор".

"Сьогодні вночі зупинилося серце друга "Гахи", славного бійця Добровольчого українського корпусу "Правий сектор". Херсонські побратими про "Гаху": "Не витримало серце. Хотів на фронт. Не пускали. Все одно поїхав. Радів, що може передати свої знання і досвід у медичному підрозділі", - повідомили в "Правому Секторі".

Зараз ви читаєте новину «Четверо бійців загинули у день обстрілу Авдіївської промзони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути