Ексклюзиви
четвер, 11 травня 2017 16:58

"Буде в раю, бо пекло пережив в Авдіївці" - боєць прикрив собою 4 товаришів
18

Ростислав Чипенко загинув 8 травня у зоні АТО
Фото: gazeta.ua
Ростислав Чипенко загинув 8 травня у зоні АТО
Володимир Вернигора
Анатолій Коломієць
Ігор Половніков

У Полтаві поховали 38-річного Ростислава Чипенка, сапера 90-го батальйону у складі 81-ї аеромобільної бригади. Помер у лікарні після вибуху міни під час розвідки. Прикрив собою 4 товаришів.

"Знав Ростислава із 2003 року. Після початку АТО попросився до нас на службу в батальйон кіборгів. У Житомирі пройшов курси сапера. Йому ця справа дуже сподобалась. Перевівся до вибухотехніків. Із березня потрапили на нульову лінію у донецькому напрямку. А 8 травня Ростислав пішов у розвідку, попереду вів групу. Спрацювала міна. Він закрив собою вибухівку і врятував 4 розвідників. Отримав численні рани й осколок у голову", - розповів побратим Ігор Солод.

"Потрапить до раю, бо пекло пройшов в Авдіївці. В казармі жили поряд, тому постійно говорили. Були земляками, бо я із Лубен (місто на Полтавщині. - Gazeta.ua). Говорили про родину, рибалку. Він хотів ремонт вдома зробити. Восени мав повернутися додому. Був хорошим солдатом, майстерно провів нас через міни під Кураховим", - повідомив Ігор Половніков, десантник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Полтаві поховали кадрового офіцера

Проводили десантника, стоячи на колінах. Поховали Ростислава Чипенка в Полтаві на Алеї героїв на центральному міському кладовищі.

До війни працював таксистом. Залишилися дружина, донька Владислава, сини Артем і Денис.

Український сапер підірвався на міні під час бойового завдання. Осколками зачепило іншого сапера. Працювали на донецькому напрямі.

Зараз ви читаєте новину «"Буде в раю, бо пекло пережив в Авдіївці" - боєць прикрив собою 4 товаришів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути