вівторок, 27 грудня 2016 08:10

10 символів епохи, з якими попрощалися у 2016 році
10

Gazeta.ua пропонує згадати визначних людей, яких світ втратив у 2016 році.

Джордж Майкл – всесвітньо відомий співак і ікона 90-х. За час музичної кар'єри (сольної та у складі дуету Wham!) продали близько 100 млн його записів, що зробило його одним із найуспішніших поп-співаків. Володар двох премій "Ґреммі".

 

Фідель Кастро - правив Кубою близько 50 років. У 1959-му лідер кубинської революції разом з Че Геварою очолив повстання. Змінив хід історії. У 1962-му через Кастро виникла Карибська криза – найбільша в історії загроза існуванню світу після розміщення на острові радянських ядерних боєголовок.

 

Ненсі Рейган називають найпопулярнішою Першою леді в історії США. Вона не була політиком, однак впливала на внутрішню і зовнішню політику держави за часів президентства її чоловіка – Рональда Рейгана. Вона брала активну участь в передвиборних кампаніях, налагоджувала важливі ділові контакти, наймала і звільняла політичних консультантів.

 

Девід Боуї – один з найвідоміших музикантів XX століття. Упродовж кар'єри альбоми Девіда Боуї розійшлися загальним тиражем у понад 136 мільйонів примірників. Шість його альбомів увійшли до списку "500 найкращих альбомів усіх часів".

 

Легендарний боксер Мохаммед Алі за часів нерівності і дискримінації став голосом мільйонів афроамериканців. Алі першим усвідомив, що бокс може бути не меншим шоу, аніж рок-концерт чи кіно. Він зрозумів, що потрібно створити власний маркетинговий образ, і зробив це. Жарти на прес-конференціях, публічні образи суперників, гучні заяви дозволили Мохаммеду Алі стати одним із найбільш відомих людей у світі.

 

Шимон Перес – "Чоловік, який створив Ізраїль", колишній президент країни. Нагороджений у 1994 році Нобелівською премією за зусилля щодо досягнення миру на Близькому Сході. Політик заповів свої органи для пересадки хворим.

 

Богдан Гаврилишин – відомий україно-канадський економіст, професор, меценат, громадський діяч. За внесок у розвиток України нагороджений Орденом Свободи, Орденом князя Ярослава Мудрого, Орденом "За заслуги" III ступеня.

 

Олег Попов – відомий клоун, народний артист СРСР. Запам'ятався своїм яскравим образом – жовта перука та картата кепка. Став відомим у 1950-ті завдяки роботі з клоуном Карандашем (Михайлом Рум'янцевим) у цирку на Кольоровому бульварі в Москві.

 

Леонід Жаботинський – український спортсмен, важкоатлет, дворазовий абсолютний олімпійський чемпіон з важкої атлетики в суперважкій ваговій категорії, чотириразовий чемпіон світу і дворазовий чемпіон Європи. Встановив 9 світових рекордів, 20 рекордів СРСР, 58 рекордів України. За його ініціативою в 1979-му в Запоріжжі був відкритий важкоатлетичний клуб "Спартак". Щорічно в місті проводяться турніри на честь Леоніда Жаботинського.

 

Футболісти Шапекоенсе. Летіли на фінал Південноамериканського Кубка. Літак розбився у Колумбії. На борту було 72 пасажири і 9 членів екіпажу. Загиблій команді присудили перемогу.

 
У бразильському місті Куритиба помер 97-річний Іван Бойко – член ОУН, майстер-бандурист, емігрант, який 42 прожив "особою без громадянства" та став героєм документального фільму бразильського режисера Гуту Пашко "Iван".
Зараз ви читаєте новину «10 символів епохи, з якими попрощалися у 2016 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути