Документ пропонує кілька змін до чинного законодавства. Зокрема, із Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів" пропонується вилучити статті та окремі положення. Планують скасувати обов'язкове етикетування продуктів українською мовою з зазначенням назви продукту, даних виробника та виробничих потужностей, складу, калорійності, умов зберігання, застережень щодо споживання продукту певними групами населення (дітьми, вагітними і так далі ) й інших обов'язкових складових оформлення упаковки.
Зараз, відповідно до закону Колесніченка - Ківалова, маркування товарів, інструкції про їх використання та інша інформація повинна бути надана державною і (на розсуд виробника) регіональною мовою або мовою меншин. Новий закон вибір мови інформації про продукт пропонується залишити на розсуд операторів ринку: можна вибирати будь-яку.
Коментарі
103