середа, 14 березня 2018 17:00

Мовний закон маємо ухвалити в першому читанні - Павло Розенко

Мовний закон маємо ухвалити в першому читанні - Павло Розенко
Уряд закликає Раду ухвалити законопроект про державну мову до кінця тижня. Фото: Цензор.Нет

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко закликав Верховну Раду вже на поточному пленарному тижні розглянути та ухвалити в першому читанні проект закону №5670-д про забезпечення функціонування української мови як державної

"Хочу відзначити серйозну і плідну роботу комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, де разом із експертами та нардепами розробили і внесли на розгляд парламенту спільний законопроект "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Цей законопроект підписали депутати різних фракцій, його потрібно ухвалювати якнайшвидше. Ще раз звертаюся до Верховної Ради, щоб на цьому пленарному тижні законопроект про державну мову був проголосований за основу", - сказав Розенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Немає підстав для підвищення комуналки - Розенко

Віце-прем'єр заявив, що ухвалення законопроекту та визначення в ньому української мови як єдиної державної мови в Україні убезпечить у майбутньому від штучного накручування мовного питання. Чиновник також висловив думку, що розділити питання державної мови і мови нацменшин - політично правильне рішення, пише "Урядовий портал"..

"На мій погляд, було прийняте абсолютно правильне політичне рішення - спочатку відпрацювати тему державної мови і закону про державну мову - українську. Щодо мов нацменшин, мов міжнаціонального спілкування, потрібно перенести це питання на інший рівень дискусії і повернутися до нього через деякий час", - зазначив Розенко.

Для нацменшин і державної мови слід ухвалити два окремі закони . Закони про державну мову і мови національних меншин слід написати окремо. Зараз у Верховній Раді працюють із трьома законопроектами. Так вважає мовознавець, професор Національного університету "Києво-Могилянська академія" Лариса Масенко.

Зараз ви читаєте новину «Мовний закон маємо ухвалити в першому читанні - Павло Розенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути