вівторок, 26 листопада 2019 09:23

Польку за образу українки відсторонили від навчання в університеті

Польку за образу українки відсторонили від навчання в університеті
Студентка Вармінсько-Мазурського університету Ольштина дозволила собі публічні ксенофобські висловлювання в бік українки. Фото: wprost.pl

У Польщі розгорівся скандал через публічні ксенофобські висловлювання студентки-медика в бік українки. Польська прокуратура порушила дисциплінарне провадження, а студентку відсторонили від навчання в університеті.

Про це повідомив польський новинний портал Wirtualna Polska.

Студентка медичного факультету Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині розмістила минулого тижня в соцмережах відео, записане в потязі. На ньому дівчина дозволила собі різкі висловлювання в бік українки, яка нібито зайняла її місце в вагоні. Використавши такі словосполучення, як "українська к*рва", "стерво" та "*бана прибиральниця", полька заявила, що спеціально придбала два квитка, щоб було куди розмістити ноги. Мовляв, бо може собі це дозволити, на відміну від українки.

"Я мала би піти до кондуктора, але я добра до тварин", - заявила дівчина.

Керівництво університету швидко відреагувало на відео. Студенку відсторонили від навчання, та оприлюднили заяву, в якій чітко окреслили позицію навчального закладу.

"Влада Університету Вармії та Мазури в Ольштині негайно вчинила передбачені законом дії щодо автора цієї заяви, призупинивши її в правах студента. Також у прокуратуру надійшло повідомлення про можливість вчинення злочину, в університеті порушено дисциплінарне провадження. В університеті не існує і ніколи не буде місця для проявів расистської, ксенофобської або зневажливої ​​поведінки щодо людей різної статі, раси, етнічної приналежності, національності, релігії, віросповідання, віри, інвалідності, віку, сексуальної орієнтації або знедолених", - йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кабміні стривожились кількістю безробітних випускників вузів

Винуватиця скандалу записала інше відео, в якому попросила пробачення. Заявивши, що вона не підтримує націоналізм та дискримінацію, а відео - то був невдалий жарт.

"Вибачте, я не думала, я просто дурна", - наголосила вона.

25 листопада районна прокуратура Ольштина відкрила провадження. Справу кваліфікують за статтею, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років за публічну образу групи людей чи конкретної особи через їх національну, етнічну, расову, релігійну приналежність або через їх не конфесійний статус або порушує фізичну недоторканність іншої особи.

Найбільша проблема відносин Варшави і Києва – брак реальних справ після гучних заяв, – вважає польський журналіст і політолог Вітольд Юраш.

Зараз ви читаєте новину «Польку за образу українки відсторонили від навчання в університеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути