пʼятниця, 19 січня 2018 09:16

Подорожчання товарів та нові контрабандні схеми - експерт про зміну правил на польському кордоні

Подорожчання товарів та нові контрабандні схеми - експерт про зміну правил на польському кордоні
Президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник Фото: з архіву Василя Воскобойника

Нові митні правила, які ввела Польща, найімовірніше, призведуть до появи нових контрабандних схем, а не до збільшення надходжень в державний бюджет. Про це Gazeta.ua розповідає президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

"Заплатить за все врешті споживач – адже ціни на завезені з-за кордону товари зростуть. - каже Василь Воскобойник. - Скільки людей так заробляли – сказати важко, але в бідній країні, якою є Україна, люди будуть завжди шукати можливості для економії грошей. З іншого боку, будуть існувати підприємці, які задовольнятимуть попит на нові іноземні товари. Але справа не тільки в тому, що закон вдарить по можливостях українців купляти дешеві товари з-за кордону, а в тому, що держава зараз немає механізму контролю за виконанням цього закону. Тобто на сьогодні це не призведе до якихось суттєвих змін".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американка вчить англійської в кабінеті сільського голови

Експерт також розповів чи змінюються у Польщі вакансії для українців.

"У Польщі так само здебільшого потрібні представники робочих спеціальностей, люди з досвідом у сільському господарстві та готельному бізнесі. Звичайно, що можна знайти роботу за іншими спеціальностями, але для цього потрібно вивчити польську мову. А більшості українців немає часу на це, бо гроші їм потрібні вже тут і сьогодні. Тому поки що ситуація в цьому плані залишатиметься без змін", - каже Василь Воскобойник.

Василь Воскобойник пояснював, як змінилися митні правила та чому українців не пускають на польському кордоні.

Зараз ви читаєте новину «Подорожчання товарів та нові контрабандні схеми - експерт про зміну правил на польському кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути