середа, 25 січня 2017 14:15

Іноземці мріють про бізнес в Україні

Іноземці мріють про бізнес в Україні
Фото:igate.com.ua

Українці надають перевагу роботі за кордоном над підприємницькою діяльністю. У цей час іноземці мріють про бізнес в Україні.

Про це у блозі пише український інвестор та підприємець у сфері інформаційних технологій Ілля Кенігштейн.

"Повітря в Україні просочене атмосферою еміграції. Це все тому, що воно у нас не просочене атмосферою підприємництва. Я майже 20 років прожив за кордоном. Працював у сфері інформаційних технологій і добре відчув на собі, що це означає, - пише Ілля Кенігштейн. - На заході зайняті усі ніші для підприємництва. А в Україні сьогодні - маса можливостей. Від них у наших знайомих американців, ізраїльтян, німців, поляків та інших - течуть "слюні". Вони так і кажуть: "У вас в Україні - конкуренція майже відсутня, будь-який напрямок - бери і розвивай. З наполегливістю, терплячістю і креативністю зможете дозволити собі набагато більше, ніж ми".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Залишаючи Україну, ми капітулюємо" - соцмережі про еміграцію

Для більшості іноземців Україна залишається зоною високого ризику.

"Країна в якій війна, невизначеність законодавства, колосальна корупція. Саме тому міжнародні компанії типу Apple, PayPal і IKEA тримають Україну в своїх стоп-листах. І тому з ринку пішли Peacocks, Mexx, Stockmann, Esprit, Praktiker, Chadbourne & Parke, Honda, BYD і маса інших. Але якщо вдивитися - пішли якраз ті, хто не мав сильного локального офісу. Вміє приймати швидкі рішення і вести себе відповідно ринковими правилами"

Зараз ви читаєте новину «Іноземці мріють про бізнес в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути