середа, 03 серпня 2016 21:56

Фотограф показала, як у Грузії видають заміж неповнолітніх дівчат
13

Щоб привернути увагу до проблеми ранніх шлюбів, фотограф Даро Сулакаурі знімає весілля неповнолітніх в грузинських селах. Про це пише glavcom.ua.

"Ця історія — про ранні шлюби в Грузії. Я розповідаю її, показуючи місця, де відбуваються весілля, обряди, а також юних наречених і членів їх сімей, які допускають одруження своїх дітей у неповнолітньому віці", - каже фотограф.

У Грузинському центрі психологічної та медичної допомоги жертвам насильства вона випадково дізналася про те, що в Грузії видають заміж неповнолітніх. Була шокована, бо ніколи не чула про це раніше.

"Мені захотілося дослідити це явище і розповісти про нього світу — так я вирішила створити фотопроект. Я знайшла родину з села в Кахетії, в якій приготувалися до весілля 17-річної дівчини. Я познайомилася з нареченим, він запросив мене на весілля і дозволив знімати. Йому було 22 роки. Дівчинка вперше побачила свого майбутнього чоловіка в день їх заручин", - додає Даро.

З допомогою цього проекту фотограф хотіла привернути увагу до не визнаної державою проблеми ранніх шлюбів.

"Дівчинка виходить заміж, абсолютно не розуміючи, що таке шлюб. Вона залишає не тільки батьківський будинок, але і школу. І після весілля, швидше за все, так і не продовжить навчання. Міністерство освіти Грузії повідомляє, що понад 7 тисяч дівчаток у віці від 13 до 15 років по всій країні не закінчують навчання в школі. У грузинських селах всього кілька підлітків отримують повну шкільну освіту і вступають у вузи. Ранні шлюби суперечать правам людини та дітей. Вони збільшують прірву між культурною спадщиною і нормами сучасного суспільства. Я хотіла викликати світ на діалог про цю проблему. Я вірю, що дискусія — відмінний інструмент, здатний привести до важливих змін", - додала Даро Сулакаурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донька відомого дизайнера весільних суконь вийшла заміж

Нагадаємо, весільний фотограф Кертіс Вікленд намалював 365 малюнків про кожен день, прожитий з коханою дружиною

Зараз ви читаєте новину «Фотограф показала, як у Грузії видають заміж неповнолітніх дівчат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути