пʼятниця, 22 липня 2011 15:09
Анатолій Марциновський
Анатолій Марциновський
Анатолій Марциновський

Райське життя української "еліти" скінчиться швидко і враз

Кілька французьких газет написали, що прикрашений дорогоцінним камінням санвузол у резиденції Віктора Януковича "Межигір'я" коштує до 350 тис. євро. Це близько 4 млн грн.

Для Франції це диво — там подібні смаки і способи витрачати гроші відійшли у минуле разом із монархією. Для України такі новини вже буденні. Марнотратство корумпованих чиновників та їхні викривлені уявлення про життєві цінності стали характерною ознакою так званої еліти.

Справді, якщо раніше для президентської дачі придбали люстру за 400 тис. грн, то чому б не позолотити унітаз чи зливний бачок? Що може бути природніше, ніж відвідати дорогоцінний санвузол перед тим, як вилетіти на роботу гелікоптером вартістю 136 млн грн?

Поки переважна більшість українців змушена виживати, тисячі можновладців різних рангів купаються в розкошах. Керівник держслужби зв'язку їздить у "Мерседесі Брабусі" за 2,5 млн грн, а заступник голови загнаного в борги "Нафтогазу" — у "бентлі" приблизно такої ж вартості. Голова Держитниці носить годинник за 20 тис. грн. Радник президента Ганна Герман відпочиває в надрозкішному готелі на французькому Лазуровому узбережжі, де найдешевший номер коштує близько 4 тис. грн за добу. Це кілька прикладів із безлічі. Зазвичай люди легко смітять великими грішми тоді, коли їх не зароблено чесною важкою працею. Як і звідки з'являються мільйонні суми в кишенях українських можновладців — загальновідомо. Україну справедливо вважають однією з найкорумпованіших країн.

Такі ж плачевні справи і з моральним рівнем українського чиновництва. У нас неможливо уявити щось подібне до недавньої історії з президентом Філіппін. Той купив потриманий "порше" за сотню тисяч доларів. А це викликало обурення в суспільстві: главі небагатої держави не личать такі покупки навіть за чесно зароблені гроші. Присоромлений президент автівку продав.

Українські ж можновладці чхати хотіли на пересічних співвітчизників. Їх не тривожить прокуратура. "Еліта" завзято змагається, у кого престижніший одяг, розкішніше авто, гучніше святкування дня народження чи ефектніший маєток у Кончі-Заспі. Вони не припускають, що райське життя при владі колись закінчиться. Але оскільки за всіма машинами, санвузлами і маєтками стоять дуже сумнівні доходи, то скінчитися все може швидко і враз. Нехай пам'ятають про це, радіючи царським багатствам.

Зараз ви читаєте новину «Райське життя української "еліти" скінчиться швидко і враз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути