пʼятниця, 17 січня 2014 17:40
Анатолій Марциновський
Анатолій Марциновський
Анатолій Марциновський

Парламент, президент і силовики перетворюються на сталінські "трійки"

За Сталіна людей розстрілювали рішеннями сумнозвісних "трійок". Начальник підрозділу НКВС, секретар обкому партії та прокурор без суду і слідства позбавляли життя мільйони людей.

Це класичний приклад верховенства закону – улюбленого інструменту диктаторів та їхніх режимів. Адже маючи підконтрольні парламент, уряд і силові структури диктатор може забезпечити ухвалення будь-якого законодавства, наказів чи правил. І далі вже на цілком законних підставах вбивати людей, кидати їх до в'язниць, забирати майно, штрафувати і так далі.

Події 16 січня показали, що саме принцип верховенства закону взяв на озброєння Янукович. Ухвалені регіоналами та комуністами "законодавчі акти" спрямовано винятково на зміцнення чинного режиму та убезпечення його від невдоволеного народу. Нас хочуть карати за публічну критику на адресу влади, позбавити можливостей отримувати інформацію і виходити на мирний протест.

Якщо хто не розумів різниці між європейським і євразійським напрямком інтеграції України – так ось вона. Насамперед в цьому, а не у розмірах зарплат і пенсій, чистоті парків чи якості доріг.

Основою основ для демократичного світу є верховенство права. Це - право на життя, на свободу та особисту недоторканість, на справедливий суд. Це свобода висловлювань, мирних зібрань та об'єднань, думки та релігії, заборона дискримінації. Все це в демократичному світі стоїть вище за закон і не може бути відібране. Повага до принципу верховенства права є фундаментальним елементом відкинутої Януковичем Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Натомість у нас створюється щось на кшталт згаданої сталінської трійки: парламент, президент і силові структури. Вчора вони забрали в українців права на мирні зібрання, свободу висловлювань та отримання інформації. Завтра можуть таким само чином відібрати решту.

 

Зараз ви читаєте новину «Парламент, президент і силовики перетворюються на сталінські "трійки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути