середа, 12 березня 2014 13:40
Анатолій Марциновський
Анатолій Марциновський
Анатолій Марциновський

Нова влада ризикує стати помічником російських агресорів

Тоді як конфлікт з Росією продовжує бути в центрі уваги суспільства, всередині України дедалі виразніше вимальовується створення другого фронту на підтримку агресора. І це не російські розвідувально-диверсійні групи, брехливі телеканали і навіть не компартія України. Допомогти Путіну може і нова українська влада.

Демократичний розвиток України – чи не найпотужніша зброя, яку ми можемо протиставити Росії. І побудову кардинально відмінної від неї України не можна відкладати на завтра чи післязавтра. Конфлікт з Путіним в жодному разі не повинен бути причиною зволікання. Що швидше Україна ставатиме якісно відмінною від Росії, то менше в тої шансів на успіх. Саме цьому має бути підпорядковано зусилля суспільства та всі без винятку кроки влади - малі чи великі.

Але почали відбуватися дивні речі. Звідусіль і щодня надходять тривожні повідомлення. Вчинки нової влади часто свідчать про відсутність намірів чи бажання діяти по-новому. Звичний дерибан посад, сумнівні призначення чи, в певних випадках, бездіяльність – все це не менш небезпечно, ніж російські війська в Криму.

Уже почалися розмови про перенесення призначених на 25 травня президентських виборів. А якщо посунути їх, то автоматично посунуться і дострокові парламентські. Таким чином ігнорується основана вимога Майдану – повне перезавантаження влади, про що і самі нинішні українські керівники неодноразово говорили з його сцени. Виглядає, що відтермінування виборів їм тепер вигідне - власне, так само як Росії та її п'ятій колоні в Україні. Зрозуміло, Тимошенко, Турчинов, Тягнибок та інші, які дорвалися завдяки Майдану до влади та крісел, ой як не хочуть швидко їх позбутися.

Все це підриває критично потрібну зараз довіру суспільства до керівництва. У час, коли надзвичайно необхідним є об'єднання політиків та народу заради змін всередині України та гідного супротиву Росії. Крім російської агресії попереду складні, непопулярні реформи. І будь-які сумнівні кроки влади, брехня, лицемірство, ігнорування основних ідей та вимог Майдану швидко посіють недовіру, відчуженість та нову нестабільність – люди нині надзвичайно чутливі.

Отож ті діячі у владі, які користуючись зовнішнім конфліктом перешкоджають або не сприяють становленню в Україні демократії, грають на руку Росії. І треба розуміти, що відповідальність за все насамперед несуть нині лідери "Батьківщини" та "Свободи" - саме ці дві партії фактично ділять владу. Тому зло в разі чого легко може бути персоналізовано і покарано. У будь-яком уразі, перезавантаження влади стає дедалі нагальнішим для суспільства завданням. І Майдан все ще залишається актуальним.

Зараз ви читаєте новину «Нова влада ризикує стати помічником російських агресорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути