Ексклюзиви
середа, 13 серпня 2014 12:38
Анатолій Марциновський
Анатолій Марциновський
Анатолій Марциновський

"Гуманітарний конвой" - типова кадебешно-кремлівська спецоперація

"Гуманітарний конвой" - типова кадебешно-кремлівська спецоперація
Гуманітарний конвой РФ

Так званий "гуманітарний конвой" уже суттєво підвищив градус подій довкола Донбасу. І, судячи з усього, підвищить ще. Чергова спецоперація Кремля у типовому кадебешно-кремлівському стилі поки що проходить згідно з планами Москви.

Російська лінія цілком зрозуміла і брутальна – колона має пройти кордон і повезти вантаж на Луганськ. Звичайно, метою є аж ніяк не допомога цивільному населенню, а посилення так званої "ЛНР". Москва всупереч міжнародній практиці не обтяжує себе наданням детального переліку того, що саме перебуває в камазах. Очільник російського МЗС Лавров впевнено заявляє, що з Києвом все погоджено.

Водночас позиція Києва плутана і вказує на те, що в нього немає чіткого алгоритму дій у відповідь. Можливо, справді існують якісь невідомі нам домовленості української влади з Кремлем – на жаль, нічого не можна виключати. Очевидною первісною помилкою було формальне погодження на "гуманітарну допомогу" від Росії – агресора, який щодня допомагає знищувати або ж і власноруч знищує наших військових і цивільне населення. Нині в адміністрації президента заявляють, що на кордоні вантаж перевантажать у машини Червоного хреста і потім розвезуть для потребуючих. В РНБО кажуть, що колона повинна пройти через контрольований українськими прикордонниками пункт пропуску , але її має супроводжувати Червоний хрест. Отож незрозуміло, чи має українська сторона намір таки пропустити колону з "гуманітарною допомогою".

Точки кипіння ця історія досягне тоді, коли "конвой" прибуде на український кордон. Очевидно, далі все вирішуватиметься виходячи з ситуації та мети цієї спецоперації Путіна. Існує безліч здогадок і версій щодо його намірів, однак напевне про них сказати навряд чи хтось може. Швидше за все, у кремлівського фюрера є низка варіантів, які він задіюватиме відповідно до ситуації . Від завершення історії такою собі піар-акцією та черговою істерією щодо "хунти", яка не пустила "гуманітарний вантаж" - до вторгнення на територію України підрозділів "миротворців".

Водночас зрозуміло, що задумане Росією прибуття вантажу на Донбас стане надзвичайно небезпечним прецедентом і Києву допускати цього ніяк не можна. По-суті, це буде теж ж саме вторгнення. Можна не сумніватися, що Кремль і його бойовики використають величезну "гуманітарну" колону якнайефективніше – і для забезпечення власних потреб, і для блокування антитерористичної операції.

Історія з гуманітарним конвоєм ще раз доводить, з яким підступним ворогом має справу Україна. Знову ігнорування міжнародних норм і правил, відверта брехня і пропаганда. Найгірше, що Київ береться гратися в ці брудні й небезпечні ігри з Кремлем, хоча шанси на успіх в нього не надто високі. Мабуть, сумний досвід із червневим "перемир'ям" не став для нашої влади уроком. Побачимо, що отримає вона та й Україна загалом від участі в путінській авантюрі з "гуманітарним конвоєм".

Зараз ви читаєте новину «"Гуманітарний конвой" - типова кадебешно-кремлівська спецоперація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути