Ексклюзиви
понеділок, 08 квітня 2013 07:45

Біля церкви зробили парковку

Автор: ФОТО: Ірина Зджанська
  Греко-католицьку церкву Усіх Святих на вулиці Симона Петлюри у Львові почали будувати 1993 року. Зараз залишилося її пофарбувати зсередини. Навколо храму велика територія
Греко-католицьку церкву Усіх Святих на вулиці Симона Петлюри у Львові почали будувати 1993 року. Зараз залишилося її пофарбувати зсередини. Навколо храму велика територія

Львів'янин 39-річний Василь Козак паркує свою "шкоду" біля церкви Усіх Святих. Храм розташований у Львові на вул. Симона Петлюри.

— Купив квартиру в багатоповерхівці навпроти, — розповідає. — Виникла проблема, де залишати автомобіль. Гаража немає, біля будинку місця бракує. Помітив, біля церкви за парканом багато машин. І собі заїхав, думав, і помолюся, і машину лишу. До мене підбіг служитель храму. Каже, за легковик треба платити 6 гривень у день, за бусік — 10. Я спитав, чи є хоча б камери. А він: "Не переживайте, двоє чоловіків-охоронців цілу ніч ходять".

Збоку скляна будка з охоронцями. З неї видно машини. Вільні місця на території є завжди. У церкві кажуть: гроші, зібрані за паркування авто, підуть на будівництво. Біля храму стоїть висотний кран.

— Це добровільні пожертви. Хто скільки хоче, стільки й дає, — говорить по телефону настоятель отець Володимир.

У Львові автомобілі лишають переважно на тротуарах, біля під'їздів. Є 62 парковки, зокрема 10 — у центральній частині міста. Цьогоріч планують збудувати чотири криті платні паркінги. До Євро-2012 чиновники обіцяли 16.

— Свого "ланоса" лишаю під вікнами на тротуарі, — каже 35-річний Олег Зубак. Живе на вул. Івана Франка. — Збоку їздять трамваї, ходять люди. Уранці часто зриваюся від сигналізації. Під час снігопадів машину замело так, що не міг відкопати. У дворі сусіди платили якимось хлопцям по 40 гривень, щоб ті відкинули сніг. Аби гараж купити, треба мінімум 30 тисяч доларів мати.

Зараз ви читаєте новину «Біля церкви зробили парковку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути