вівторок, 03 жовтня 2006 17:12

Волинський торф спалюватимуть у котлах

Приватне підприємство "Дельта" з міста Рожище Волинської області розпочало випуск автоматизованих котлів на твердому паливі потужністю від 16 до 350 кВт. Агрегати планують продавати за ціною від 600 до 70 тис. грн.

Новинка працює практично на всіх видах дешевого палива й відходах місцевої промисловості — торфобрикетах, тирсі, соломі, навіть на сухому жомі.

— Щоби підвищити коефіцієнт корисної дії котлів, спільно з підприємством "Волиньторф" ми розробили кілька комбінованих видів твердого палива, — каже комерційний директор "Дельти" Сергій Новосад, 36 років. — Технологи створили три види високоефективних брикетів зі звичайних торфу та тирси. Такої сировини на Волині не бракує. У болотах запасів торфу вистачить щонайменше на 200 років.

Волинське вугілля, яке містить до 40% породи і не згоряє повністю  навіть у найпотужніших котлах, рожищенці з "Дельти" запропонували змішувати з дрібними трісками. Нове паливо добре горить і не шлакує.

На підприємстві вже виготовили 15 нових котлів. До кінця року планують поставити твердопаливні агрегати на конвеєр.

Зараз ви читаєте новину «Волинський торф спалюватимуть у котлах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути