пʼятниця, 15 червня 2007 07:10

В Івано-Франківську відкрили льодовий палац

Автор: фото: Мирослав КУШНІРЕНКО
  Адміністратор ковзанки Тетяна Боц та інструктор Святослав Головенко одними з перших випробували крижаний майданчик льодового палацу
Адміністратор ковзанки Тетяна Боц та інструктор Святослав Головенко одними з перших випробували крижаний майданчик льодового палацу

Німецькі, чеські та вітчизняні будівельники за рік спорудили льодову арену на вул. Мазепи, 175 в Івано-Франківську.

Після спекотної вулиці у фойє приємна прохолода. Праворуч на стіні великий рекламний щит із правилами поведінки й розкладом роботи ковзанки. Кожного відвідувача зустрічають на порозі. Молоді охоронці радять, який краще вибрати час, де позичити ковзани і переодягнутися. Показують роздягальні, санвузли, пункти прокату, холи.

— На другий день після відкриття, у неділю, мали майже дві сотні відвідувачів. Найбільше — в обідню пору. Приїздили сім"ями, з дітьми, — каже адміністратор Тетяна Боц, 23 роки. Дівчина упевнено стоїть на ковзанах, може працювати інструктором. Новачків навчає білявий 18-річний Святослав Головенко. Ази ковзанярства парубок самотужки пізнавав на міському озері.

— Головне — підібрати ковзани за розміром і зашнурувати так, аби нога "не танцювала", а була міцно зафіксована, — каже Святослав. Його першою ученицею була 4-річна Іринка. Доки мама з татом розрізали ковзанами штучний лід, дівчинка крок за кроком пробувала їх наздогнати. Інструктор каже, що через півгодини занять Ірина їздила сама. Хоча на лід дітей до 12 років пускають лише з батьками.

Арена працює без перерви незалежно від температури повітря на вулиці. Споживання електроенергії становить близько 400 кіловат на годину. Обладнання для палацу завезли з Італії, Німеччини та Великої Британії. Крижаний майданчик завбільшки 24х58 м відповідає європейським стандартам. Вартість новобудови, як і оклади працівників, власник палацу Остап Дармограй, 47 років, не розголошує — мовляв, комерційна таємниця. Охоче ділиться планами.

— Через тиждень-другий тут працюватиме льодова дискотека, діти займатимуться фігурним катанням, калуські хокеїсти їздитимуть на тренування не до Львова, а до Франківська, — розповідає Остап Дармограй. — До нового року поряд із палацом виросте критий аквапарк.

У льодовому палаці напрокат дають фігурні й хокейні ковзани. Розміри — від 31-го по 46-й. За 30 грн можна кататися 45 хв. Послуги інструктора на цей час коштують 30 грн. Погострити власні ковзани — 10 грн.

Ковзанка працює щодня із 8-ї до 23-ї. Вартість квитків у будні — 25–35 грн, у вихідні — 40 грн. Для дітей — 15 грн. Постійним відвідувачам радять узяти абонемент, перепустка на 28 днів коштує 470 грн.

Зараз ви читаєте новину «В Івано-Франківську відкрили льодовий палац». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути