понеділок, 23 вересня 2013 05:45

Українцям потрібна інформаційна кампанія про Євросоюз

З кожним новим днем Україна стає на крок ближчою до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Попри цинічний шантаж з боку Кремля, владі вдається стримувати "корабель", що чітко прямує на Захід. Приємно дивує Віктор Янукович, який демонструє незалежну від Росії позицію з багатьох питань. На думку політичних експертів, така позиція має всі шанси на життя та реалізацію.

Перебуваючи з візитом на Волині, президент України визнав основну помилку влади щодо проведення модернізації в країні.

— Один із найбільших недоліків, які ми маємо — це недостатність інформації. Не вистачає у нас вміння, нас цьому не навчили свого часу — створювати інформаційні кампанії чи іміджеві проекти. А це дуже важливо, — зазначив глава держави.

На прикладах реформування економіки у Європі, Азії, Близькому Сході, жодна дієва реформа не мала успіху без її роз'яснення. Тому, перш за все, слова Президента повинні почути чиновники та можновладці. Щодо громадян, то вони не повинні боятися запитувати, цікавитися, проявляти інтерес та вимагати адекватного роз'яснення суті того, що відбувається в економіці нашої держави.

На думку Віктора Януковича, окрім інформаційного тлумачення суті реформ, запорукою успіху України у світі загалом і на європейській арені зокрема має стати залучення інвестицій. Сьогодні аналіз заяв глави держави дозволяє зробити висновок про те, що президент наполягає та принципово наголошує на важливості доступності кредитів для підприємців.

— Відсоткова ставка по кредитах, які надані підприємцям державою, має знизитися до кінця 2013 року до 14 процентів, а 2014-го — до 10-11, — сказав Віктор Федорович.

Сьогодні більшість експертів схильні стверджувати, що економічний тиск Росії на Україну спричинений суто геополітикою. Проте така думка не є повною без інших складових. Перш за все, йдеться про економіку.

Офіційна Москва вже давно приглядається до стратегічних об'єктів та сфер нашої економіки. Так, Кремль чомусь розуміє "стратегічність відносин" з Україною виключно у загарбницькому ракурсі. Росія повинна володіти українською ГТС, монополізувати машинобудування, що в останні роки демонструє гарні результати, забрати під свій контроль хімічну галузь і металургію. Водночас Кремль завжди проявляв особливий інтерес до аграрної сфери, що цьогоріч в Україні приємно вразила великими врожаями.

Наш шлях на Захід ніколи не був легким, а завжди нагадував тернисту стежку з невідомим кінцем. Та безперечним для багатьох залишається той факт, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС працюватиме на прискорення реформ в Україні. Останні події на фронтах "торгової війни", початок роботи Верховної Ради, зустріч президента із фракцією ПР однозначно свідчать на користь євроінтеграції України.

Як зазначають фінансові аналітики, впродовж останніх трьох років у державі відбувається постійне зростання заробітних плат та підвищення соціальних стандартів. Відкриваються школи та дитячі садки, будуються перинатальні центри. На 2014 рік заплановано капітальний ремонт вітчизняних автошляхів. Враховуючи факт взаємодії у даній сфері з ЄС, такий проект має цілком реалістичний вигляд для багатьох експертів. Починається реформа прокуратури. Заговорив президент і про модернізацію МВС України, аби правоохоронні органи відповідали європейським стандартам. Рух є. Надії підсилює й те, що цей рух у заданому євронапрямку стає більш принциповим, чітким та цілеспрямованим.

Сьогодні ми переживаємо історичний момент глибокої трансформації та остаточного визначення власної європейської ідентичності. Україна йде до Європи, вона сприймається світом, і, як свідчать факти, цього разу наша держава отримує усі шанси дійти до мети. Але й крик зі Сходу ігнорувати не можна. Відтепер Україна постійно має пильнувати активність Кремля. Інакше ми можемо втратити і позитивні результати євроінтеграційних процесів, і перші успіхи економічних здобутків.

Зараз ви читаєте новину «Українцям потрібна інформаційна кампанія про Євросоюз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути