четвер, 01 квітня 2010 17:02

Стадіон у Львові будуватиме "Альтком"

Із квітня стадіон та аеропорт до Євро-2012 у Львові будуватиме донецька фірма "Альтком". Попереднього генпідрядника, маріупольський "Азовінтекс", усунули, бо не дотримувався графіка будівництва.

— Зараз терміни критичні, тому ми довіряємо тим, хто вміє це робити швидко, — каже віце-прем"єр-міністр України з питань Євро-2012 Борис Колесніков, 47 років. — Субпідрядником буде консорціум українських, турецьких та хорватських компаній. Львівські робітники виконають 80 відсотків робіт. Хочемо облаштувати стадіон і під проведення концертів. Якщо за рік на арені 15 ігор проведуть "Карпати",  15 — "Львів", і ще буде 15–20 концертів, то вже на якусь частину вона себе окупить.

Кажуть, "Альтком" належить мільярдеру Рінатові Ахметову. Ця компанія реконструює донецький аеропорт та будує злітно-посадкову смугу.

— Яке їхало, таке здибало. Попередній генпідрядник "Азовінтекс" був призначений попереднім урядом. Ніхто нас, міську владу, не питав і повної інформації не давав. Вони працювали кулуарно, ділили гроші між собою, — каже депутат міської ради зі "Свободи" 52-річний Василь Павлюк. — Тепер прийшов новий уряд і привів свою фірму, з якою теж зможуть працювати кулуарно.

Стадіон у Львові збудують до грудня 2011 року. Поки що від графіка відстають на 60 днів.

Зараз ви читаєте новину «Стадіон у Львові будуватиме "Альтком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути